Leishmania

Re: Leishmania

Příspěvekod Lucie » ned bře 01, 2009 10:10 pm

Tak jak, už je Amee doma? Dopadlo vše dobře? Až se vrátím do ČR musíme už konečně zrealizovat tu naši vycházku. Amee vypadá na fotce tak dospěle, jistě strašně zmohutněla. Je krásná...
http://www.lucieskopalova.com
tvorba www & fotografování
http://www.skolapropsy.com
výcvik psů & handling
http://www.autopujcovna.in
Autopůjčovna Brno
Uživatelský avatar
Lucie
Site Admin
 
Příspěvky: 925
Registrován: sob led 20, 2007 1:36 am
Bydliště: Brno

Re: Leishmania

Příspěvekod Katka » čtv bře 12, 2009 6:46 am

Ahojky,

Amee už je doma, je v pohodě, jen jí trápí žíly, ve kterých měla kanily. Glucantime bohužel má negativní vliv na žíly. Vkládám aktuální fotku Amee s bráchou z neděle. Jinak je Amee furt stejná. Je pěkně divoká, nesnáší když si jí všímají psi. Prostě stejný máčo jako kdykoliv předtím. Nevím jestli fotka bude vidět, nemám ji na netu.

Určitě mi dej vědět, až se to bude hodit a sejdeme se.

Obrázek

Pa Katka
Uživatelský avatar
Katka
 
Příspěvky: 29
Registrován: stř bře 21, 2007 6:32 pm

Re: Leishmania

Příspěvekod kaligarka » pon dub 13, 2009 2:45 pm

Ahoj všem,
tak se přidávám do klubu této velmi zákeřné nemoci. Ačkoliv mám doma malého yorkshírka - Paulíčka. Už je mu 10let a skoro od narození trpí kožními problémy. Začalo to svěděním okolo čumáčku - teď už to má hodně olysalé, pak ho začaly hrozně svědit packy, který si dokáže během chvíle rozkousat do krve, takže nosí, teď se nesmějte, PONOŽKY pro pejsky. Nejdřív nosil upravené pro mimča, ale tyhle jsou lepší. Pořád něco mažu na bázi kortikoidů.... Diagnoza totiž donedávna zněla: NEZNÁMÁ ALERGIE. Cpali do něj prášky, ale pořád se to zhoršovalo. Zhruba před rokem začal padat na přední ťapky, dostal na to prášek na štítnou žlázu, což pomohlo. V říjnu 08 se mu ale ona "alergie" opět zhoršila - má celé tělo pokryté kousky kůže, která ho opět nesmírně svědí - chodí tedy pořád v nějakém obleku. Před pár dny začal špatně močit. Tlačil u toho a někdy i udělal bobíka. Zajela jsem s ním k veterináři, který ho chtěl vycévkovat, ale nedařilo se. Uspali jsme ho a prorazili cosi, ale prý to nejsou kameny. Doktor vzal trochu moči, že ji pošle na rozbor, a trochu dal pod mikroskop. Malej je vykastrovaný (před Vánocemi) a pod mikroskopem se cosi hýbalo!!!! Spermie to být nemohly, takže moč jde příští týden na rozbor, ale pan doktor si myslí, že půjde o tuhle potvoru - Leishmanii :(
Četla jsme, co tady máte za příspěvky, a též se přikláním k této, snad už konečně pravdivé, diagnoze. Malýmu je už 11let a za tu dobu žádný doktor, a to už jsme byli u mnoha, co jsou mi dostupní, nikoho nenapadlo, že by to mohlo být zrovna tohle.
Jen nevím, jak se nakazil? U moře jsme s ním nikdy nebyli a koupili jsme si ho rok potom, co jsme byli v Itálii a pak už jsme se k moři nikdy nedostali. Bydlíme na severu Čech, tak fakt nevím.... Napadá vás něco?
kaligarka
 
Příspěvky: 2
Registrován: ned dub 12, 2009 6:36 pm

Re: Leishmania

Příspěvekod Lucie » pon dub 13, 2009 7:05 pm

Dobrý večer,
nemyslím si, že by šlo o tuto nemoc. V každém případě znovu cituji odborníka Dr.Svobodovou: Pro zjištění eventuelní přítomnosti leishmánií v organizmu psa je nutné provést biopsii kostní dřeně hrudní kosti a bioptát vyšetřit. Z krve a navíc jen prozkoumáním pod mikroskopem, zcela jistě nikdo nic nepozná. Já sama jsem si podobné vyšetření nechala dělat (zjišťují se pouze protilátky) a krev byla poslána do Německa, neboť v ČR není ústav, který se tímto zabývá...Doporučuji se psem navštívit nějakou specializovanou kliniku, kde působí různí odborníci, než "okresního" veterináře. Jelikož se na jižní Moravě již našel komár, který přenáší malárii...výskyt v ČR by sice byl neobvyklý, ale jistě ne nemožný.
http://www.lucieskopalova.com
tvorba www & fotografování
http://www.skolapropsy.com
výcvik psů & handling
http://www.autopujcovna.in
Autopůjčovna Brno
Uživatelský avatar
Lucie
Site Admin
 
Příspěvky: 925
Registrován: sob led 20, 2007 1:36 am
Bydliště: Brno

Re: Leishmania

Příspěvekod kaligarka » pon dub 13, 2009 7:53 pm

Pěkný večer,
určitě podnikneme vše, co půjde. Zatím čekáme, cože to v té moči je a podle příznaků jsme se přikláněli k Leishmanii. Kožní problémy se totiž stupňují a jsou patrné i na místech, která jsou popsána v článku. Děkuji za tak rychlou odpověď na moji slohovku. Potěšilo mě, že jsem si mohla o této někde přečíst víc a moci si o tom popovídat.... Až budu vědět více, připíšu výsledek.
kaligarka
 
Příspěvky: 2
Registrován: ned dub 12, 2009 6:36 pm

Předchozí

Zpět na Zdraví­ nejen dobrmana

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron