Zákaz vystavování na Klubové výstavě DKČR 2009 v Rychetách

Propozice, výsledky, aj.

Zákaz vystavování na Klubové výstavě DKČR 2009 v Rychetách

Příspěvekod Lucie » sob čer 27, 2009 6:22 pm

Zákaz vystavování na Klubové výstavě DKČR 2009 v Rychetách - JE TO V DNEŠNÍ DOBĚ VŮBEC MOŽNÉ???

Dne 5. 7. 2009 pořádá Dobrmanklub České republiky Klubovou výstavu se zadáním titulu Klubový vítěz.

Po tom, co se změnilo složení výboru DKČR bylo rozhodnuto, že nebude přijata přihláška na tuto výstavu feně A´Sara Nigre from 14th Meridian v majetku chovatelky Marie Klvaňové (viz. zápis ze schůze ze dne 17. 6. 2009). Pro úplnost dodávám, že Sára je momentálně výstavně nejúspěšnější fena v ČR. Obvykle kam přijede, tak tam taky vyhraje :lol: V letošním roce ji ale šlape na paty její mladší bratr Berry v majetku pana Bílého. Jaké bylo mé překvapení, když mi přítelkyně pana Bílého sdělila, že byla i jí odmítnuta přihláška na tuto prestižní akci klubu. Cituji: Jo přihlášku mu odmítli, ale stále se to nějak řeší, ani žádný oficiální dopis jsme nedostali!!!

Zápis ze schůze výboru DKČR ze dne 17.6.2009 v Novém Vestci


20. Sdělení Mg. Houdkové – v týdnu od 22.6. do 26.6.09 se sejde KRK k projednání stížnosti Marie Klvaňové týkající se údajného zákazu účastnit se Klubové výstavy dne 5.7.09, kterou obdržel předseda KRKu před několika dny.

21. Přihlášku Marie Klvaňové (A Sara Nigre) obdržela jednatelka klubu poštou včera tj. dne 16.6.09 s razítkem pošty 15.6.2009 (splněn termín II.uzávěrky) . Výbor rozhodl tuto přihlášku v souladu s článkem 11 odst.d) Výstavního řádu ČMKU a v souladu s propozicemi výstavy nepříjmout (pro 5: proti 1: zdržel se 1).

Na základě ČEHO? se rozhodl výbor tyto přihlášky nepřijmout se asi nedozvíme. Odvolávají se a budou se asi i odvolávat na Výstavní řád ČMKU ve kterém se mj. praví: d) Pořadatel má právo nepřijmout přihlášku kteréhokoliv vystavovatele na jím pořádanou výstavu. O této skutečnosti je však povinen dotčeného vystavovatele neprodleně písemně informovat, a to nejpozději do deseti dnů po obdržení přihlášky. Nevím jak paní Klvaňová, ale majitel psa Berryho žádný oficální dopis neobdržel. Vše je řešeno pouze telefonicky, pěkně potichoučku...

Nicméně ve stanovách DKČR se jasně praví:
Článek 6 - Práva členů
1. Základní práva členů jsou:
a/ účastnit se podle svých možností, schopností a zálib akcí organizovaných Klubem


Také ve stanovách ČMKU se můžeme dočíst tento velmi důležitý bod:
Článek 4
Práva a povinnosti členů ČMKU
c) řídit se vlastními stanovami
, vést samostatnou finanční agendu bez povinnosti předkládat ČMKU doklady o svém hospodaření.

Článek 9
Rozhodování orgánů svazu
8 ) Svaz ani jeho orgány nezasahují do vnitřní činnosti klubů,které jsou členy svazu.Vnitřní činnost těchto klubů se řídí buď jejich vlastními stanovami, které nesmějí být v rozporu s posláním svazu a jeho stanovami, nebo stanovami ČKS.

O tom jestli rozhodnutí výboru DKČR bylo správné jistě netřeba pochybovat. Z morálního hlediska nebylo. Mnozí případní účastníci KV si teď mnou ruce, dokonce i jásají, že jim odpadla velká konkurence. Uvědomují si ale, že příště mohou být právě oni ti nepohodlní, či prostě jen příliš úspěšní chovatelé či majitelé? Osobně jsem velmi zajímavá jak celá tato kauza dopadne. Pevně doufám, že výbor DKČR vezme rozum do hrsti a umožní obou přihlášeným psům zúčastnit se této Klubové akce.
http://www.lucieskopalova.com
tvorba www & fotografování
http://www.skolapropsy.com
výcvik psů & handling
http://www.autopujcovna.in
Autopůjčovna Brno
Uživatelský avatar
Lucie
Site Admin
 
Příspěvky: 925
Registrován: sob led 20, 2007 1:36 am
Bydliště: Brno

Re: Zákaz vystavování na Klubové výstavě DKČR 2009 v Rychetách

Příspěvekod hes_pl » sob čer 27, 2009 7:08 pm

poprve se s tim setkavam a ani nevim co rict... asi se nekomu neco stalo s hlavou, doufam ze majitelka Sary udela vsechno aby ten problem vyresit
Uživatelský avatar
hes_pl
 
Příspěvky: 89
Registrován: stř bře 07, 2007 10:36 am
Bydliště: Polsko

Re: Zákaz vystavování na Klubové výstavě DKČR 2009 v Rychetách

Příspěvekod Michala » sob čer 27, 2009 7:10 pm

zákaz vystavování??? a to ani nemusí udat důvod proč?
celému tomu nějak nerozumím, chceš říct, že ten zákaz je z důvodu výstavních úspěchů Sary?
Uživatelský avatar
Michala
 
Příspěvky: 57
Registrován: pát kvě 11, 2007 6:51 pm
Bydliště: Rynholec, okr. Rakovnik

Re: Zákaz vystavování na Klubové výstavě DKČR 2009 v Rychetách

Příspěvekod Jana » sob čer 27, 2009 9:05 pm

Výstavní úspěch Sáry s tím nemá nic společného, ale známost Marie s rozhodčím. To je podle mě celý důvod, proč se to stalo.
Sára je momentálně bezkonkurenční fena u nás. Spíše než o Sáru tady jde asi o Berryho, který letos bohužel prokazatelně dostal BOB právě u Mariiných známých. Kdyby jezdil po všech ostatních výstavách, kde by taky vyhrával, nikdy by to podle mě nikdo nezpochybňoval. Marie svým odchovům ubližuje právě tím, že je hlásí jen na rozhodčí, o kterých ví, že tam určitě vyhrajou. Dokud jezdil Berry po všech ostatních výstavách, tak nevyhrával tak, jako když výstavu posuzoval Marie kamarád.
A to je podle mě to, oč tu běží.
Rozhodnutí předsednictva je na jednu stranu legální a nemusí nikomu nic vysvětlovat. Na druhou stranu je ovšem nemorální, jenže na to se tu nehraje. Kdysi jsem chtěla do našich stanov zakotvit morální bezúhonnost členů předsednictva, ale právě pan Jásek byl proti. No, dneska se mu to nějak vymstilo. :(
Marie si bohužel může stěžovat jak chce a kde, výstavní výbor tuhle pravomoc má, dává mu jí Výstavní řád ČMKU. Od druhé uzávěrky uplynulo deset dní, teď je víkend, začátkem příštího týdne by oba postižení měli dostat písemné oznámení o nepřijetí přihlášky, jinak Výstavní výbor nedodrží literu Výstavního řádu ČMKU. Pak by to na stížnost už bylo.
Jana
 
Příspěvky: 212
Registrován: pon bře 12, 2007 2:32 am

Re: Zákaz vystavování na Klubové výstavě DKČR 2009 v Rychetách

Příspěvekod Lucie » sob čer 27, 2009 10:07 pm

Míšo, samozřejmě kdyby měla Marie nějaké psy z Neznámé chovky, kteří by stěží dostali výbornou, bylo by to každému fuk. Ona bohužel si dovolila mít hezkou fenu s hezkými štěňaty. Samé výstavní tituly na kontě a letos i úspěšná účast na MS. A úplně nejčernější puntík si získala tím, že je přítelkyní bývalého předsedy DKČR pana Jáska (ale to je jiná kauza). Do rozhodování proti tomuto NEDEMOKRATICKÉMU vyloučení z účasti na výstavu bohužel zasáhli osobní spory lidí s předsednictva a to je oč tu běží. Zajímalo by mě, jestli by DKČR odmítl přihlášku třeba Aličce Freyer, která má tedy bližší a zcela prokazatelné styky s panem rozhodčím Bechtem než "nějaká" Marie. Pokud se někdo pohybuje na vrcholu ve světě výstav či sportu, tak zcela logicky bude znát docela ten omezený kruh sudích. Ale to přeci neznamená, že jsou hned všichni podplacení. Když se tady objeví konečně nějaký odborník na dobrmany (letos např. Erika Szokol v Praze) a dovolí nechat vyhrát toho nej.dobrmana, tak je hned podplacený a bůhví co...proto je asi lepší, si zvát raději někoho od jezevčíků, který třeba Interšampionce dá VD, protože vůbec nevypadá jako dobrman (to se mi stalo osobně...), jenže to je v pořádku. Hlavně když vyhraje politicky vhodné zvíře.

Jano, čteš si někdy po sobě co dokážeš vyplodit? Proč by někdo měl hlásit psy na rozhodčí, kterým se jeho zvířata nelíbí? To by byl fakt blázen :lol: Dělá to každý, světa znalý, hlásí se tam, kde má předpoklad úspěchu. Tedy pokud nemá nějaký ty miliony na kontě a neví co s nimi a nemá potřebu objet úplně všechny výstavy, jen tak z plezíru. Koneckonců i ty sama jsi toto praktikovala. Přihlásím ho tam a tam, s tím se znám, vozím mu tam granule, kouká mi do výstřihu a flirtuje se mnou...nebo známe se už dlouho, ještě od vipetů...apod. A mnoho titulů jsi dostala jen ze známosti. Nevím jak dnes, ale dříve tomu tak bylo! Nechci ale strhnout diskuzi na tvou maličkost :wink: . Měla by sis uvědomit, že to příště zakážou třeba tobě! nebo někomu jinému, jen tak, protože někdo něco myslí a má dojem, že je potřeba někoho řídit a omezovat, tak jak tomu bylo před rokem 89. DKČR absolutně nerespektuje osobní práva jednotlivce, a co je smutné, tak i vlastní stanovy. Zapomněla jsi snad na to, jak tě chtěli z DKČR vyloučit a málem se zadařilo? Pamět už tak neslouží, že? Už jen ten převrat s výborem působí dost divně. Nechápu proč ještě není svolaná mimořádná členská schůze s volbou nového předsednictva, aby konečně řadoví členové mohli vyjádřit svůj názor na věc a podporu těm kterým věří.

Přemýšlela jsi nad tou myšlenkou, co jsi zde napsala: Výstavní úspěch Sáry s tím nemá nic společného, ale známost Marie s rozhodčím.. To jakože někdo z výboru pojal také tuto myšlenku a proto tedy raději účast zakázal. Pro jistotu? Co kdyby náhodou...na základě čeho? Myšlenky, osobního dojmu, nebo že jedna paní povídala? Co vím, tak ani Marie Klvaňová, tak pan Bílý nebyli ze strany DKČR trestáni za nějaké prohřešky vůči klubu. Takže o co tu tedy jde? Trochu tu něco hnije a už to začíná smrdět. A všichni to přijmou s takovým klidem a tou skrytou radostí (aspoň můžu dostat Klubového vítěze...).

A ještě něco nakonec: každoročně pořádá Slovenský dobrman klub dost prestižní výstavu o Zlatého dobrmana (Klubová výstava), snaží se tam zvát specialisty na plemeno. Minulý rok posuzoval feny pan Becht (ten co bude teď na české klubovce) a psy pan Redtenbacher. Titul BOB - vítěz plemene zadávali společně. Na výstavu se přihlásil také Hillo v.Nemesis (světový vítěz), který nikdy na Slovensku na takové "menší výstavě" nebyl a ani jeho chovatel. Přeci jen to je trochu z ruky. Všem bylo jasné, kdo bude BOB. Hillo se ani nepředváděl a vlastně v mých očích nebyl vůbec hezký. Přesto titul BOB dostal. I když měl DKSR nějaké své dojmy (a jak se ukázalo tak uvažovali správně), jak to dopadne, přesto jim nezakázali účast. Asi je to o té lidské mentalitě. Abych nezapomněla, na této výstavě byla i A´Sara, dostala jen titul CAC ve třídě kde bojovala s dvěmi dalšími fenami. Posuzoval ji pan Becht....
http://www.lucieskopalova.com
tvorba www & fotografování
http://www.skolapropsy.com
výcvik psů & handling
http://www.autopujcovna.in
Autopůjčovna Brno
Uživatelský avatar
Lucie
Site Admin
 
Příspěvky: 925
Registrován: sob led 20, 2007 1:36 am
Bydliště: Brno

Re: Zákaz vystavování na Klubové výstavě DKČR 2009 v Rychetách

Příspěvekod Lucie » sob čer 27, 2009 10:11 pm

Kontrolní a revizní komise DKČR tuto kauzu v současné době řeší. Vše je tedy stále ještě otevřeno. Necháme se překvapit, v jaké závěry dojdou :wink:
http://www.lucieskopalova.com
tvorba www & fotografování
http://www.skolapropsy.com
výcvik psů & handling
http://www.autopujcovna.in
Autopůjčovna Brno
Uživatelský avatar
Lucie
Site Admin
 
Příspěvky: 925
Registrován: sob led 20, 2007 1:36 am
Bydliště: Brno

Re: Zákaz vystavování na Klubové výstavě DKČR 2009 v Rychetách

Příspěvekod Jana » sob čer 27, 2009 10:31 pm

Lucie, nechci svést debatu na moji maličkost, ale já několik posledních desítek let, hlásím výstavy všechny v Čechách a některé v zahraničí. Většinou ty, které jsou dostupné,jak finančně, tak dosažitelné - tedy ne daleko. :D
A co se týká mého skoro vřazení z klubu, úsměvná záležitost, tehdy pan Jásek udělal přesně to samé, co mu bylo uděláno dnes. Boží mlýny melou pomalu, ale jistě. Je potřeba na to nezapomínat. Na rozdíl od tebe, já ale nikdy nevystoupila, tudíž jsem neměla nutnost se znovuhlásit a tudíž nebylo nutné mi nepřijmou znovu přihlášku, jako to udělali tobě. Nemstíš se náhodou tak trošku?????
... DKČR absolutně nerespektuje osobní práva jednotlivce....
Nesouhlasím s tím. Dělají to přesně podle toho, co říká Výstavní řád ČMKU. Jestli nepřijde to písemné vyrozumění, tak to KRK může řešit. Jestli to ale dojde, tak nemá co řešit, protože je to vše podle litery Výstavního řádu ČMKU. my ostatní se můžeme jen domnívat a myslím si, že takovéhle diskuze jsou zavádějící a neobjektivní s účelem poškodit DKČR.
Už tehdy, když jsem byla ve výboru jsem upozorňovala na to, jak pan Jásek ve výboru zařizuje, nic nevyřídí a vůbec na jeho tehdejší činnost. Jak se mi odvděčil, víš moc dobře.....
Je jen velmi zajímavé, že to výboru trvalo tak dlouho, až opravdu zjistili, jaký pan Jásek opravdu je, až se ho elegantně zbavili. To se ale napřed musel se všemi rozhádat a už nebýt kamarád s každým a pak se to konečně mohlo stát. Znovu, boží mlýny melou pomalu, ale jistě.
Možná to rozhodnutí výboru DKČR bylo nešťastné, ale zcela nevhodné jsou takovéhle diskuze, které stejně nic nevyřeší a jen prudí a prudí.....
Znovu, pokud to připouští Výstavní řád ČMKU, tak je shnilého něco jiného někde jinde........
Co se takhle pořádně zamyslet???????
Jana
 
Příspěvky: 212
Registrován: pon bře 12, 2007 2:32 am

Re: Zákaz vystavování na Klubové výstavě DKČR 2009 v Rychetách

Příspěvekod Lucie » sob čer 27, 2009 10:56 pm

Nějak si nepochopila, že tato debata není o panu Jáskovi :-q Zkus si odmyslet jména...o nějaké zamyšlení tě už žádat nebudu :zz
http://www.lucieskopalova.com
tvorba www & fotografování
http://www.skolapropsy.com
výcvik psů & handling
http://www.autopujcovna.in
Autopůjčovna Brno
Uživatelský avatar
Lucie
Site Admin
 
Příspěvky: 925
Registrován: sob led 20, 2007 1:36 am
Bydliště: Brno

Re: Zákaz vystavování na Klubové výstavě DKČR 2009 v Rychetách

Příspěvekod Lucie » sob čer 27, 2009 11:03 pm

Tato dizkuse nemá za úkol něco řešit, pouze poukazuje na NEDEMOKRATICKÉ vedení zájmového chovatelského klubu a omezování práv členů klubu. Já osobně si myslím, že je potřeba na to poukázat. DKČR se má možnost vyjádřit i zde, stačí se jen zaregistrovat. Anonymové tu vítání nejsou! Koneckonců jednatelka klubu zde svůj účet má. Myslím, že nejen já, čekáme nějaké vysvětlení a ne jen schovávání se za výstavní řád.
http://www.lucieskopalova.com
tvorba www & fotografování
http://www.skolapropsy.com
výcvik psů & handling
http://www.autopujcovna.in
Autopůjčovna Brno
Uživatelský avatar
Lucie
Site Admin
 
Příspěvky: 925
Registrován: sob led 20, 2007 1:36 am
Bydliště: Brno

Re: Zákaz vystavování na Klubové výstavě DKČR 2009 v Rychetách

Příspěvekod Jana » sob čer 27, 2009 11:15 pm

Ono to bohužel o panu Jáskovi je. A protože je Marie jeho přítelkyně, dopadlo to jak to dopadlo.
Nesouhlasím s tím, ale jestli si Výstavní výbor myslel, že takhle zachrání Klubovou výstavu, tak toho Výstavního řádu ČMKU jen využili.
Jak jsem slyšela, v době první uzávěrky na výstavu bylo přihlášeno jen 6 psů.
No, já to vidím takhle, každý klub je určitým způsobem nedemokratický. Každý klub určitým způsobem hájí vlastní zájmy a vlastní zájmy některých vyvolených. To je fakt a smutná skutečnost, se kterou se nic neudělá. Je to naše národní povaha.
Marii jedna klubová výstava nezabije, holt nebude Sára jednou klubový vítěz, stejně tak jak Berry. Oni si to velmi rychle vynahradí u jiného rozhodčího. Třeba zrovna zítra v Brně. Hádej, kdo bude CACIB ve fenách a kdo CACIB ve psech. Ještě že tu mám tu křišťálovou kouli. Uvidíš zítra, že jsem zase měla pravdu. :lol:
No a život jde dál. Bez zákulisních intrik, tahanic, by to nebyl reálný život. Stačí se jen podívat na naši národní politiku a hned jsme doma.
Jednou jsem už psala, každý národ má takovou vládu, jakou si zaslouží. Dá se to převést, členové DKCŘ mají takové předsednictvo, jaké si zaslouží!!!!!!!!
Jana
 
Příspěvky: 212
Registrován: pon bře 12, 2007 2:32 am

Re: Zákaz vystavování na Klubové výstavě DKČR 2009 v Rychetách

Příspěvekod Lucie » sob čer 27, 2009 11:38 pm

Jenže já si myslím, že klub nemá hájit vlastní zájmy, ale pouze a jen zájmy VŠECH členů. A hlavně své osobní spory rešit soukromě a mimo dění klubu. Je to jaksi neprofesionální a nevrhá to na klub jako takový hezké světlo. Bohužel ne každý člen má zájem na dění okolo klubu, tedy dokud se jej to osobně nedotýká. Jenže pak už je většinou pozdě.

Podle mě největším problémem je, že stále převládá nějaké podvědomí, že klub může řídit ostatní členy a něco jim nařizovat a zakazovat. O těm ostatních ale většinou rozhodují lidé, kteří se nedokáží povznést nad svými problémy a pak to dopadá, jak to dopadá...a mnozí členové (bráno teď všeobecně) nemají ani tušení, že můžou dát najevo svůj nesouhlas a tak raději mlčí a stěžují si jen jeden druhému...a pak ani na tu schůzi nejdou volit, protože si myslí, že ten jejich hlas nemá váhu.

Koneckonců četla v posledním zápise DKČR třeba toto: 17. Návrh MVDr.Brožové – pokud jedinec neuspěje na základní bonitaci MSDK, nemůže již nastoupit na prvotní bonitaci DKČR, nýbrž na bonitaci základní. Jednomyslně odsouhlaseno. Toto ustanovení platí do nejbližší členské schůze, kde bude projednána aktualizace bonitačního řádu. Já teda nevím, ale tak zásadní změnu v bonitačním řádu by měli odsouhlasit jedině a pouze členové. Přijde mi to jako v duchu: O nás, bez nás. Ono totiž, dokud budou mít kluby pravomoc výběrů psů do chovu, tak vždy bude převládat ona soukromá politika. Kdyby byl každý jedinec s PP automaticky chovný hned jak se narodí, najednou by v klubu byli jen a jen nadšenci pro plemeno bez nějakých ambicí, ale to už je na jinou diskuzi.
http://www.lucieskopalova.com
tvorba www & fotografování
http://www.skolapropsy.com
výcvik psů & handling
http://www.autopujcovna.in
Autopůjčovna Brno
Uživatelský avatar
Lucie
Site Admin
 
Příspěvky: 925
Registrován: sob led 20, 2007 1:36 am
Bydliště: Brno

Re: Zákaz vystavování na Klubové výstavě DKČR 2009 v Rychetách

Příspěvekod Jana » ned čer 28, 2009 12:09 am

Lucie, smekám. Naprosto profesionální příspěvek. Bez emocí, věcný a hlavně zcela a jedinečně pravdivý!!!!!!
Výjmečně zcela souhlasím. !!!!
Jenže, co s tím????
Sama víš, že to nemá řešení, že se ozvou hlasy zase jen pár jedinců, kteří nic nezmůžou.
S tou bonitací, je to tak trochu podpásovka. Máš pravdu, tohle nemůže rozhodovat výbor jako takový, ale jen a jen členská schůze.
A velmi, opravdu velmi mě baví to, že za to rozhodnutí o bonitacích můžu já. Protože mi MSDK, bůh ví proč, nezbonitoval dvě feny,nastoupily, pro mě poprvé a naposledy, na prvotní českou bonitaci. A šup, už je to tady, paní Brožová si hned něco vymyslela. Že to funguje obráceně, že kdo neudělá českou základní, tak může udělat moravskou základní, nekousací bonitaci, to je v pořádku. Ale já udělala něco poprvé a hned se někdo ozve.
No a tak to funguje. Budiž to zářný příklad toho, jak to u nás v klubech chodí. :dobrouš:
Jana
 
Příspěvky: 212
Registrován: pon bře 12, 2007 2:32 am

Re: Zákaz vystavování na Klubové výstavě DKČR 2009 v Rychetách

Příspěvekod Michala » ned čer 28, 2009 12:26 pm

já si naivně myslela, že to je o dobrmanech. a ono je to zatím o lidech.
přitom by stačilo řídit se jednoduchým pravidlem - nečiň druhým co nechceš, aby činili druzí tobě.
na jednu stranu se nedivím, že spousta řadových členu jen mlčí. myslím, že se jim nechce zapojovat do takových žabomyších válek.
ty bonitace - pokud jeden klub uznává bonitaci klubu druhého, tak proč by neměli přihlížet i na nesplnění bonitace v klubu druhém. ale je fakt, že by tohle měli odsouhlasit členové.
Uživatelský avatar
Michala
 
Příspěvky: 57
Registrován: pát kvě 11, 2007 6:51 pm
Bydliště: Rynholec, okr. Rakovnik

Re: Zákaz vystavování na Klubové výstavě DKČR 2009 v Rychetách

Příspěvekod Jana » ned čer 28, 2009 5:33 pm

K těm bonitacím, to už mi připadá horší to, že když někdo nesplní Základní bonitaci DKČR, tak může klidně nastoupit na Prvotní bonitaci DKČR. Splnit Prvotní bonitaci DKČR místo Základní bonitace MSDK mi připadá jako menší zlo. Nicméně bez rozhodnutí členské schůze Výbor DKČR není oprávněný jakkoliv řešit stávající stav nebo nařizovat něco jiného.
Jinak se ode dneška začínám živit jako věštkyně, zařídím si novou živnost, protože dnešní Brno dopadlo přesně tak, jak jsem včera v noci předpověděla. :hop

Jano, drž se prosím daného tématu! Děkuji. Administrátor.
Jana
 
Příspěvky: 212
Registrován: pon bře 12, 2007 2:32 am

Re: Zákaz vystavování na Klubové výstavě DKČR 2009 v Rychetách

Příspěvekod CMOKY » ned čer 28, 2009 7:43 pm

A TAK NA TO NEMUSÍŠ BÝT VĚŠTKYNĚ,NIC LEPŠÍHO TAM NEBYLO,TAK KDO BY TO MĚL DLE TEBE DOSTAT?
Ale není to zde o Brně,že?
JANO,NEUNIKÁ TI TŘEBA,ŽE DKČR,SICE NEPORUŠIL VÝSTAVNÍ ŘÁD ČMKU,ALE SVÉ VLASTNÍ STANOVY ANO?
MYSLÍM SI,ŽE PORUŠENÍ VLASTNÍCH STANOV VÝBOREM JE ZRALÉ NA TO,ABY KRK SVOLAL MIMOŘÁDNOU ČLENSKOU SCHŮZI,
PŘECI JEN NEMÁME ZDE 68 ROK A NEDĚLEJME Z ČLENŮ POSLUŠNÉ,HLOUPÉ OVEČKY!
CMOKY
 
Příspěvky: 33
Registrován: ned čer 28, 2009 6:47 pm
Bydliště: PRAHA

Další

Zpět na Výstavy psů

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 návštevníků

cron