Vzrušivý pes

Vše co se týká výcviku psů

Vzrušivý pes

Příspěvekod red » pon lis 09, 2009 9:14 am

Dobrý den,měl bych dotaz jak postupovat při výcviku psa u kterého vzruch značně převládá nad útlumem.Bohužel již byly položeny dosti pevné základy k chybnému nácviku :cry: ,takže náprava bude jistě těžší.Jedná se o 5letého NO ,dobře socializovaný,bezproblémový , poslušný ,s velkou chutí do jakékoli práce.Největší problém je samozřejmě u obran,poslušnost občas kazí až "moc radostný projev",nebot pes u jednotlivých cviků často natěšeně štěká.Nerad bych mu ovšem zas tu jeho radost moc korigoval a kazil,vždy je asi lepší tento případ než opak.Prosím i o radu jak postupovat s takovým psem od mala,kdyby zas náhodou někdy.. :lol: Zvíře s takovou povahou jsem zatím nevlastnil,ti předešlí byli v projevu víceméně normální :mrgreen:
red
 
Příspěvky: 3
Registrován: ned lis 08, 2009 6:19 pm

Re: Vzrušivý pes

Příspěvekod Ludek » pon lis 09, 2009 9:45 am

Těžko odpovědět,neb to v čem vy spatřujete potíž,já u svých psů spíše buduji. Právě proto,že pes něco opravdu chce,lze jej korigovat o to důsledněji no a výsledek je potom o to lepší. Pes nebude majoritně pod kontolou psovoda,ale díky závislosti na odměně bude vybudována taková sebekontrola,že k selhání nebude ve výcviku docházet. asi by to chtělo spíše vidět.
Uživatelský avatar
Ludek
Site Admin
 
Příspěvky: 968
Registrován: stř led 17, 2007 8:41 pm

Re: Vzrušivý pes

Příspěvekod red » pon lis 09, 2009 11:04 am

No možná jsem se nepřesně vyjádřil,úplně v tom potíž nespatřuji,je mi jasné,že toto je spíše výhoda než naopak.Též si uvědomuji,že po netu je těžko radit nějak konkrétně .Ale u těchto povah se obecně doporučuje spíše zklidnování .Protože toto bylo z nejrůznějších důvodů zanedbáno,jede pes v modelu v jakém jede a to bohužel dost dlouhou dobu,aby se vytvořily nežádoucí návyky.Proto mne zajímalo,zda se dá nějak konkrétněji či obecně poradit stran zklidnování či zda na to má někdo jiný názor.Každopádně díky za odpověd,možná se k Vám někdy i dostanu na osobní konzultaci.Nejsem žádný velký odborník stran výcviku,tak si rád vyslechnu zkušenější..
red
 
Příspěvky: 3
Registrován: ned lis 08, 2009 6:19 pm

Re: Vzrušivý pes

Příspěvekod Lucie » stř lis 11, 2009 7:30 pm

Víte, zde se toho moc poradit nedá, vše je v takové obecné rovině. Jinak já např. své psy nezklidňuji. K čemu? Oni musí pochopit, že onu odměnu (balónek) dostanou jen za to, co udělají dobře (tj.např. uhlazená, ale energická chůze u nohy), to stejné v obraně - plný, klidný zákus = vítězství a odměna. Něco jiného je pes nervák, ale myslím, že o tom se nebavíme.
http://www.lucieskopalova.com
tvorba www & fotografování
http://www.skolapropsy.com
výcvik psů & handling
http://www.autopujcovna.in
Autopůjčovna Brno
Uživatelský avatar
Lucie
Site Admin
 
Příspěvky: 925
Registrován: sob led 20, 2007 1:36 am
Bydliště: Brno


Zpět na Výcvik psů

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 návštevníků

cron