Rhapsody Halit Paša - pravda

Re: Rhapsody Halit Paša - pravda

Příspěvekod Jana » ned lis 08, 2009 10:12 pm

Ať žije Halit Paša a nejúspěšnější mladý hnědý pes letošního roku Caesarion Halit Paša!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
S úplně nejlepším rodokmen, jaký jsem kdy viděla.
Koeficient příbuznosti Coefficient of Inbreeding (this value is low) 6.4681%

Top contributing ascendants :
Partial inbreeding due to Prinz v. Norden Stamm 0.992%
Partial inbreeding due to Gamon di Campovalano 0.612%
Partial inbreeding due to Quinn dei Nobili Nati 0.564%
Partial inbreeding due to Hertog Alpha v. Le Dobry 0.519%
Partial inbreeding due to Bryan v. Forell 0.475%
Partial inbreeding due to Guy's Hilo v. Norden Stamm 0.395%
Partial inbreeding due to Elisir di Campovalano 0.289%
Partial inbreeding due to Baron Bryan v. Harro's Berg 0.271%
Partial inbreeding due to Ebo v.d. Groote Maat 0.257%
Partial inbreeding due to Olive of Bamby's Pride 0.195%
Partial inbreeding due to Chico v. Forell 0.18%
Partial inbreeding due to Nimrod Hilo v. Franckenhorst 0.173%

Coefficients of kinship, relationship and inbreeding data taken from DVIN

A pro stejné tupce, jako je zdejší paní z Českých BUdějovic, která navíc ani neumí vůbec číst:
kde máte napsáno, že to krytí proběhne letos?
Ta krytí jsou plánovaná a to krytí proběhne do nejbližších dvou let.
:P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P


A konkrétně pro paní z Českých Budějovic, tak schválně, jaký je rozdíl mezi vrozenou vadou a vadou dědičnou?????
A že to nevíte?????????????
Jana
 
Příspěvky: 212
Registrován: pon bře 12, 2007 2:32 am

Re: Rhapsody Halit Paša - pravda

Příspěvekod dobrjana » ned lis 08, 2009 10:18 pm

Paní Žočková, můžete mi na sebe dát nějaký kontakt, nejlépe telefonní? Mám pocit, že bychom si měly o něčem popovídat.
Děkuji, Jana Konečná
janakonecna@klikni.cz
dobrjana
 
Příspěvky: 5
Registrován: úte črc 15, 2008 6:55 pm

Re: Rhapsody Halit Paša - pravda

Příspěvekod Lucie » ned lis 08, 2009 10:28 pm

Já nevím, každý pes má něco do sebe. těch negací zde bylo už dost. Všem vadí sprosté a nepříčetné chování zde oslovované slečny magistry, málokomu už vadí konkrétní pes. A jako admin říkám - držte se tématu!
http://www.lucieskopalova.com
tvorba www & fotografování
http://www.skolapropsy.com
výcvik psů & handling
http://www.autopujcovna.in
Autopůjčovna Brno
Uživatelský avatar
Lucie
Site Admin
 
Příspěvky: 925
Registrován: sob led 20, 2007 1:36 am
Bydliště: Brno

Re: Rhapsody Halit Paša - pravda

Příspěvekod Lucie » ned lis 08, 2009 10:32 pm

Jinak ten koeficient je docela nic neříkající, spíš se doporučuji zaměřit na společné předky obou psů v alepoň 6 generacích. Teda za sebe - proč mít něco, co má 80% dobrmaního světa, že? Prinz, Prinz, Elisir atd. Ale to fakt nesouvisí s Rhapsody. Navrhuji nové téma, jen o liniích dobrmana.
http://www.lucieskopalova.com
tvorba www & fotografování
http://www.skolapropsy.com
výcvik psů & handling
http://www.autopujcovna.in
Autopůjčovna Brno
Uživatelský avatar
Lucie
Site Admin
 
Příspěvky: 925
Registrován: sob led 20, 2007 1:36 am
Bydliště: Brno

Re: Rhapsody Halit Paša - pravda

Příspěvekod Jana » ned lis 08, 2009 10:35 pm

Protože je müluju a pozor, právě na mě jde jeden z mých nepříčetných a sprostých záchvatů. Světe děs se!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jana
 
Příspěvky: 212
Registrován: pon bře 12, 2007 2:32 am

Re: Rhapsody Halit Paša - pravda

Příspěvekod Sali BNT » pon lis 09, 2009 7:36 am

Lidi proboha to je taková slátanina, že to nemá obdoby.
V chovu živých tvorů se prostě stane, že se někde něco nepovede a objeví se VVV nějakého druhu, když s ena to přijde, tak se to vyřeší, na úrovni toho hodné, nechápu absolutně ty vlny emocí kolem a přisazování si kolemjdoucími...data neznáte, problému nerozumíte, ale rvete se jak napružený kočky...co je pohoršujícího na nedohojeném ocásku???? co je podivuhodného na tom, že se krmí syrovým masem? proboha jsou to psovité šelmy!!!!! co chcete????? u rozjetého kardiálního selhání při PDA je charakteristické neprospívání prcka s trávicími obtížemi od městnání krve v malém oběhu, přenesené pravé srdce...čubu operoval můj kamarád, celé jsem to telefonem řídila, dá se říct od prvního momentu, jana si volala na střídačku s paní markétou a se mnou, měla mě s ní spojit přímo a moh bejt klid. Žádný drama, běžná akce u psa s akutním stavem...jenže tady se snad rve jen ta odvrácená strana Gaussovy křivky, s kterou se asi nedomluví ani ten, kdo by v svaté trpělivosti naučil růži mňoukat.

Co vám proboha jana tak hroznýho udělala????

Ano, do pusy si nevidí, je magor a občas pěkně steklá, ale to, vážení, já taky, a hodně lidí kolem to samý, a nikdo se nepozastavuje... naštvala dost lidí do běla, ale v podstatě je benigní jak lipom,
a kolem těch dobrmanů skáče jak šílená a dělá jak šroub, akorát to má postavený technicky tak, že dost velké procento lidí (a já mezi ně patřím) bych to tak nikdy mít nechtěla, myslím počet zvířat a ta nekonečná řehole kolem nich, když k tomu nejsou výběhy a pomocný personál....upřímně řečeno, kdyby to bylo roztahaný na place o několika hektarech, načinčaný kotce, megavýběh, pobíhající pucfleci a naleštěný mramor přijímací síně, nikdo by se nad počtem psů nepozastavoval....jako se nikdo tady veřejně nehorší nad psincem p. Prosperiho třeba..... a tak dál a podobně.
Ano, já bych strašně chtěla, aby se to změnilo, chtěla bych prozření a posun k výběrovému chovu na jen těch nejkvalitnějších fenách, s krytím s co nejstaršími nepříbuznými plemeníky, s kardioatesty každého spojení a s pečlivým výběrem nových majitelů, skutečný hobbychov pro fajnšmekry, nikoli to, jak to te´d vypadá , velkochov - samoška pomalu diskont , a u staršího zboží sale for everybody...
ale nikdo, rozumíte nikdo nemá právo vnutit bližnímu svému svou představu jeho blaha, a pořád ten materiál tam patří k vyššímu průměru až nadprůměru, jen prostě nejde o chov pracáků s limitací jen tolika zvířaty, co jedna osoba zvládne upádit, odtrénovat, zabavit duševně i tělesně a ještě se s nima večer stočit u krbu...ale to, že nejsme v záměrech shodní, neznamená, že si hodíme kamenem!!!!!! U italů vám to nevadí??????????????????
a že by to ovlivnilo chov dobrmana v této kotlině????? nenechte se vysmát, většina zvířat skončí za domácí mazlíčky, a skupina těch "dobře umístěných" se zatím vůbec nepresentuje špatně!!!!!
Nechtěla jsem se do toho míchat, ale na tohle se dívat nemůžu, to není argumentace daty, ale emocema a plánovitě, někdo tu emoci šplouchne, schválně srdceryvnou, obborný sdata můžou jít plakat za roh, o nich to není, a ostatní se hned radostně přidávaj.
Obě čuby, Rhapsody i Safírku, bych dokázala vyřešit bez emocí, a myxslím, že chovatelka taky, když by se proti ní nezačalo hned projevem, na který ona nastartuje na první našlápnutí.
Co vlastně chcete? náhradní zvíře? verbální satisfakci za matku přírodu, který to nevyšlo? když si slušně řeknete, dočkáte se slušný reakce.
BTW, být tam na tý výstavě já a někdo mě zle zacloumat za ruku, nedostane jí v sebobraně do břicha, ale do xichtu a ne jednu, a je mi jedno, co se stane dál.
Lidi, klasickej hon na čarodějnici, to samý co bylo na Rudu Desenskýho, pár lidi s nevyřízeným účtem a spousta těch pitomečků nasratejch, co se s chutí přidají ke kamenování...
Sali BNT
 
Příspěvky: 132
Registrován: ned říj 26, 2008 9:19 am
Bydliště: Svinařov u Kladna

Re: Rhapsody Halit Paša - pravda

Příspěvekod Ludek » pon lis 09, 2009 8:11 am

Rozárko,teď´se mýlíš. Protože majitelé štěňátek mají ke svým pejskům vztah jako ku členům rodiny,mění se každý exces vzniklý díky lajdáctví nepromyšleného anebo jen finančně účelového chovu,v osobní tragedii. A je jedno zda pejsek zemře velmi časně anebo je povahově tak odchýlen od normálu,že se život s ním stává očistcem.
No a to tvé přestřelení je o to větší,že zde zmiňuješ kenel Gabrielle Prosperiho jako nějaký ústav na množení. Nespočtu kolik dnů jsem v Motta Visconti s Gabrielem strávil,ale fakt je,že na 1,5 hektarovém pozemku stojí pro každého psa kotec.V polovině z nich je ještě vzadu místnůstka,kam se v případě zimy - jedná se o Itálii,ale někdy je tam v zimě chladno,psi zavřou do boxů a tu krátkou zimu přečkají v nich. Je přítomen výjimečně jeden,ale spíše dva lidé,kteří od rána do večera psy točí ve velkém výběhu - kde je tráva,anebo na trenažéru. Je tam karanténa,porodna. Speciální,ale opravdu příkladná péče je věnována starým zvířatům - dle slov Gabrielle - jeho největší pýše. A vlajková loď celého kenllu Tyson a po jeho smrti Ferro,žijí s majitelem v domě ,ještě s nějakou fenou.
No a víš co? To je třešnička na dortu. Když vezmeš rukáv a Gabriele psy vytáhne,každý jeden to zaklapne a drží
Chápu,psal jsem to již v odpověď Láďovi,že se zastáváte přítelkyně. Ty ale sama dobře víš,co by bylo nejlepší. Není třeba nyní čas investovat své třeba jen rétorické úsilí na opačné straně? To by měl,a není to jen můj názor,opravdový přítel učinit.
Uživatelský avatar
Ludek
Site Admin
 
Příspěvky: 968
Registrován: stř led 17, 2007 8:41 pm

Re: Rhapsody Halit Paša - pravda

Příspěvekod Jana » pon lis 09, 2009 8:53 am

Víte, pane Šilhavý, ona Rozárka u Prosperiho byla osobně. Dokonce jí osobně ukazoval, jak elektrokauterem kupíruje ouška. Takže věřte, že ví, o čem píše.

Váš další příspěvek byl pro vaši vulgaritu vymazán.
Jana
 
Příspěvky: 212
Registrován: pon bře 12, 2007 2:32 am

Re: Rhapsody Halit Paša - pravda

Příspěvekod Ludek » pon lis 09, 2009 9:02 am

Osobně jsem s GP trénoval,bydlel v jeho domě a vím jaký vztah má ke svým psům a v jakých podmínkách je drží. A vy to víte také,a také víte ,že je to s vašimi podmínkami nesrovnatelné.Jen se snažíte rozptýlit to,že jste v centru zájmu lidí,co mají vašeho počínání plné zuby. A ubohou spatřuji vaši snahu poukazující na to,že GP kupíruje psy kryokauterem ,učinit jej pro různé útlocitné pintrády,někým bezcitným,protože slovo kryokauter zní obzvláště děsivě. Víte,co kdybychom probrali,jak amputujete ocasy v pokročilejším věku,dle toho,o jakého pejska má klient právě zájem?
Uživatelský avatar
Ludek
Site Admin
 
Příspěvky: 968
Registrován: stř led 17, 2007 8:41 pm

Re: Rhapsody Halit Paša - pravda

Příspěvekod Sali BNT » pon lis 09, 2009 9:47 am

Ludek píše:Rozárko,teď´se mýlíš. Protože majitelé štěňátek mají ke svým pejskům vztah jako ku členům rodiny,mění se každý exces vzniklý díky lajdáctví nepromyšleného anebo jen finančně účelového chovu,v osobní tragedii. A je jedno zda pejsek zemře velmi časně anebo je povahově tak odchýlen od normálu,že se život s ním stává očistcem.
No a to tvé přestřelení je o to větší,že zde zmiňuješ kenel Gabrielle Prosperiho jako nějaký ústav na množení. Nespočtu kolik dnů jsem v Motta Visconti s Gabrielem strávil,ale fakt je,že na 1,5 hektarovém pozemku stojí pro každého psa kotec.V polovině z nich je ještě vzadu místnůstka,kam se v případě zimy - jedná se o Itálii,ale někdy je tam v zimě chladno,psi zavřou do boxů a tu krátkou zimu přečkají v nich. Je přítomen výjimečně jeden,ale spíše dva lidé,kteří od rána do večera psy točí ve velkém výběhu - kde je tráva,anebo na trenažéru. Je tam karanténa,porodna. Speciální,ale opravdu příkladná péče je věnována starým zvířatům - dle slov Gabrielle - jeho největší pýše. A vlajková loď celého kenllu Tyson a po jeho smrti Ferro,žijí s majitelem v domě ,ještě s nějakou fenou.
No a víš co? To je třešnička na dortu. Když vezmeš rukáv a Gabriele psy vytáhne,každý jeden to zaklapne a drží
Chápu,psal jsem to již v odpověď Láďovi,že se zastáváte přítelkyně. Ty ale sama dobře víš,co by bylo nejlepší. Není třeba nyní čas investovat své třeba jen rétorické úsilí na opačné straně? To by měl,a není to jen můj názor,opravdový přítel učinit.


Luiďku, nezlob se, ale já bych nechtěla být dobrmanem ani u jany, ani p. Prosperiho, počet zvířat je těžce nadlimitní, život v kenelce v domě mi taky nesedí, pobíhání na výběhu nebo na trenažéru nežeru, prostě velkochov jako velkocbhov, to není pro mě, fakt ne a nikoho se nezastávám a nikho nechráním, ale tohle opravdu ne a ne,
Díky našemu úsilí a i snížení počtu zvířat, Miuna promine, tak všechny naše čuby v počtu 3 -5 ks, dle toho, zda přijede tchýně či ne, se dobře snesou, ferdopes tomu šéfuje a pase si je, všechny jsou v domě, splečně se krmí, společně spí a vyjma útěkové bazilišky, která je buď v kotci, či s námi na patolce, společně tráví volný čas v naší nepřítomnosti sociálními aktivitami a spánkem v mé či chlapově posteli, mají sice dva malé dvorky a jednu malou zahrádku, ale tam se jen venčí, i během těch stavebních aktivit, byli pořáád s náma, nosili nám nářadí i cihly a stěhovali trámy, běžně jsem vozla v dodávce v zadku suť a v prostředku 4 psy, aby se cestou ze skládky vypádili sem a tam na 3 km dlouhé pol'načce v trase, tchýně měla svý dva doma v praze...kam se podíváš na naše fotky, všude se to hemží kolem nás a žijou prostě s náma. Krom toho s nima trénuju pro radost tak, aby se jim zavařily mozečky, stopy cestou necestou, lesní revíry, objekty,....a pádí s ejen pro kondičku, nikoliv pro celodenní zábavu.
Fakt se nezlob, ale u italů vám to nevadí proto, že mají glanc a eleganc a čisto a květinky a mramorové sochy a prachy, a není to vidět, že psi jsou na tom všude naprosto stejně, degradace dobrmana na velkého konzumního pinče pro výstavní kruh, a výcvik jen pro větší validitu titulů krásy, ti psi nežijou sportovní život se všemi riziky úrazů a znehodnocení vzhledu, ti psi už nejsou psi, ale manekýni. Jistě mají povahy, bylo by hodně špatné, kdyby je neměli, ale na trenažéru jim to jistě k jiskření mozku nepřidává.
Sám víš, jaký je rozdíl, když ti doma spokojeně žuchnou zbahněný zaprášený urvaný ale spokojený psi poté, co strávili den v sutinách nebo v terénech na stopách, jak hodí nohu přes nohu a rozvěsí uši a jen tak si dejchaj, než když posluha převede manekýna z "koňské ohrady" na pádění do zlaté klece výběhu s bejváčkem boxovitým vzádu....já tam fakt byla, víš?
Sali BNT
 
Příspěvky: 132
Registrován: ned říj 26, 2008 9:19 am
Bydliště: Svinařov u Kladna

Re: Rhapsody Halit Paša - pravda

Příspěvekod Ludek » pon lis 09, 2009 9:55 am

Ale ano Rozárko,jsem odpůrcem velkochovů. Ale je opravdu nemožné srovnávat jednoho z největších chovatelů,který má ucelenou představu o chovu a díky nemalé investici do personálu,výstavby odchovného zařízení,udržování celodenní aktivity psů,s klíckama v domku 1+1 a s pár kotci na štěrkem vysypaném dvorku,kde jsou psi uvězněni na doživotí. No a počet zvířat v obou zařízeních je stejný.
Uživatelský avatar
Ludek
Site Admin
 
Příspěvky: 968
Registrován: stř led 17, 2007 8:41 pm

Re: Rhapsody Halit Paša - pravda

Příspěvekod Sali BNT » pon lis 09, 2009 10:10 am

Luďku, tak co teda chceš do pléna doporučit, když velkochov, tak aspoň la ta Itálie????
Sali BNT
 
Příspěvky: 132
Registrován: ned říj 26, 2008 9:19 am
Bydliště: Svinařov u Kladna

Re: Rhapsody Halit Paša - pravda

Příspěvekod Jana » pon lis 09, 2009 1:50 pm

Další úžasná a ničím nepodložená pohádka, jak jako že amputuju ocasy v pokročilejším věku podle zákazníka?
Tak to by mě fakt zajímalo a prosím doložit konkrétními fakty.
Rekupírace ocásku v 7 týdnech, neboli jeho oprava, tomu říkáte odstraňování ocásku v pokročilejším věku?
Hm, tak to jsem vážně jelen. Protože ocásky se rekupírují zcela běžně. naposledy Athos Black Daimo, nebo tak Al-Samir Avašír. Ale to je zřejmě v pořádku, ono jen to co udělám já, je špatné, že??????
Jana
 
Příspěvky: 212
Registrován: pon bře 12, 2007 2:32 am

Re: Rhapsody Halit Paša - pravda

Příspěvekod dobrjana » pon lis 09, 2009 4:07 pm

Pro paní Martinu Žočkovou:
Opakuji svoji nabídku, sdělit vám svůj názor na to, co se již nyní domnívám, že může můj pes Caesarion Halit Paša přinést do chovu, není tedy třeba zakládat žádné další fórum (nikdo nezná mého psa lépe než já) a není ani třeba zanášet téma "Rhapsody", souhlasíte tedy s tím, aby mi paní Čechová předala vaše telefonní číslo a v jakou denní dobu vás mohu případně kontaktovat?
Jana Konečná (Agbárková)
janakonecna@klikni.cz
dobrjana
 
Příspěvky: 5
Registrován: úte črc 15, 2008 6:55 pm

Re: Rhapsody Halit Paša - pravda

Příspěvekod Lucie » pon lis 09, 2009 4:31 pm

Rozárko, nemůžeš srovnávat kennel Campovalano pana Prosperiho s Halit Paša. V jeho kennelu jsem byla a byla jsem samozřejmě i u Jany.
Gabriele má pro svůj chov podmínky a ideu, která mu vychází. Jana podmínky nemá a bohužel má i psychózu.
A co se týká samotného výsledku chov.snažení, tak tam ani netřeba nic psát.

Zde píšou lidi, co měli negativní zkušenost s HP, hlavně se samotným chováním a nadutostí slečny magistry Čechové. A já osobně poznala více lidí, kteří se dočkali jen studené sprchy, lží a nadávek, když dali najevo svou nespokojenost. Doufám, že se už nebudou bát a podělí se o svou zkušenost a stejně tak i ti, jež jsou spokojeni, i ti, jež souhlasí s takovým velkochovem velkého pracovního plemene v tak zoufalých podmínkách.
http://www.lucieskopalova.com
tvorba www & fotografování
http://www.skolapropsy.com
výcvik psů & handling
http://www.autopujcovna.in
Autopůjčovna Brno
Uživatelský avatar
Lucie
Site Admin
 
Příspěvky: 925
Registrován: sob led 20, 2007 1:36 am
Bydliště: Brno

PředchozíDalší

Zpět na Drbárna aneb na co není téma

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků

cron