Rhapsody Halit Paša - pravda

Re: Rhapsody Halit Paša - pravda

Příspěvekod Lucie » úte lis 10, 2009 10:33 am

Jitko bezdůvodně to nebylo, já si dovolila držet Kingíska a on malé štěňátko si chtěl čuchnout k jedné z Janiných fen, což taky ve chvíli mé nepozornosti udělal. Ta po něm vystartovala (fena po štěněti - psu!) a psychotická Jana zase po mně. Zřejmě trhač King by je tam všechny sežral. Nicméně omluvu za to, že jsme psa nedrželi Jana obdržela. Ale ona slyší jen to, co slyšet chce. Zde pomůže fakt jen rychlá hospitalizace v Bohnicích. Přidává se tam i agrese a už přestává být sranda :jj :ded:
http://www.lucieskopalova.com
tvorba www & fotografování
http://www.skolapropsy.com
výcvik psů & handling
http://www.autopujcovna.in
Autopůjčovna Brno
Uživatelský avatar
Lucie
Site Admin
 
Příspěvky: 925
Registrován: sob led 20, 2007 1:36 am
Bydliště: Brno

Re: Rhapsody Halit Paša - pravda

Příspěvekod Jana » stř lis 11, 2009 1:01 am

Paní Šestáková, LUcie je pro mě vzduch, takže jsem jí tam zřejmě ani neviděla na to, abych ji nazývala krávou. Až v kruhu o CACIBa jsem si všimla, že tam vůbec je i s tou její hnědou fenkou, co kdysi někde psala, že s ní na výstavy už jezdit nebude.

A onen pán, co doprovázel paní Knížkovou, mně pevně chytil za ruku a začal se mnu cloumat. Nezlobte se, ale moje reakce byla čistě jen sebeobranná.

Ježíši, to jsi byla ty? Mě strašně vadí, když mi někdo pouští psy k těm mým. JInak Roza ho chtěla jen očuchat, ale mě to z principu vadí. Roza je totiž doma pohromadě i se štěňatama. Naprosto nesnáším, když mi někdo pouští psy k těm mým, co držím na vodítku. Vadilo mi to vždycky a vadit bude. Omluva? Tak tu jsem vážně žádnou neslyšela. Musím se zeptat Andrejky, co stála vedle mě, jestli nějakou omluvu slyšela. Spíš si myslím, že ani ne. A pak si myslím, že když mám psa na vodítku, kdekoliv, na výstavě, na ulici, prostě kdekoliv, nemůžu si dovolit ani krátkou nepozornost a nemít psa pod kontrolou.


CO se týká Rozy, tak je opravdu ve strašném psychickém stavu. A to přesně od té doby, co jsem si jí vzala zpět. A to v tak strašném stavu, že jí můžu pustit kdekoliv s jakýmkoliv psem, nebo štěnětem, nebo člověkem.

Místo mozku má míček nebo všechno, na co se dá kousat. A i na táboře, přes to, že denně kousala, strašně špatně jde ze vzruchu do útlumu.
NO a jak v kruhu viděla Marii, jak s balonkem dráždí Sáru, tak to byla výzva honem honem, jdeme taky kousat. A mám dojem, že to není jediný dobrman, co ve stavu vzruchu kouše svého psovoda do stehna nebo tam, kam se zrovna trefí. A v jednu chvíli byl poblíž rozhodčí a jeho noha. Jedno co, ale hlavně že se do toho dá kousnout.
A Rozárko, momentálně nemáš pravdu. Občas sice reaguju podrážděně na to, že mě pse kousne,ale zatím to bylo vždy při hře. A pes si taky musí uvědomit, že do mě ani v zápalu hry kousat nesmí. Při výcviku si dávám pozor, aby se do mě zakousnul. Ale na té výstavě jsem jí jen držela hlavu v dlaních i s pyskama, aby nekousla mě znovu, nebo někoho jiného, protože prostě šla na obranu.
Pak jsem jí vzala do klína, uklidnila a byla v pohodě.
Jana
 
Příspěvky: 212
Registrován: pon bře 12, 2007 2:32 am

Re: Rhapsody Halit Paša - pravda

Příspěvekod Lucie » stř lis 11, 2009 1:14 am

Jen takový detail, kdyby měla místo mozku míček, tak by taky na ten míček stála a vystavila se :wink: jinak hezky vyrovnaná povaha pejska Halit Paša, nekup to :mrgreen:
http://www.lucieskopalova.com
tvorba www & fotografování
http://www.skolapropsy.com
výcvik psů & handling
http://www.autopujcovna.in
Autopůjčovna Brno
Uživatelský avatar
Lucie
Site Admin
 
Příspěvky: 925
Registrován: sob led 20, 2007 1:36 am
Bydliště: Brno

Re: Rhapsody Halit Paša - pravda

Příspěvekod Sali BNT » stř lis 11, 2009 6:54 am

Lucie píše:Jen takový detail, kdyby měla místo mozku míček, tak by taky na ten míček stála a vystavila se :wink: jinak hezky vyrovnaná povaha pejska Halit Paša, nekup to :mrgreen:

hele pozor, tu čubu jsme měli na pár dní doma, když šla jana sem k nám do špitálu s kolenem na operaci, a pozor jako, ta čuba je suprovka, akorát je to svině pro fajnšmekry, sebevědomý relativně zpupný mladý zvíře, schopný komunikovat s druhými v poho, ale u toho vysmátý jak lečo a co chce, hned si v klidu s úsměvem bere a ne, že ne. Mezi všechny naše psy zaplula jak domů, jen bazilišek na ní bzučel, ale to se nepočítá, bazilišek bzučí na všechny vetřelce, spokojeně se s náma venčila se skupinou, všichni volno, ona tahala lonži, ale ovladateln á je, ochotná je, všechno vpoho, jen si jen tak nedá foukat do kaše, když se jí něco nelíbí, řekne to hned.
Nevím, zda to je tzv. vyrovnaná povaha, proti Kiruně to teda je stabilní jak betonovej kvádr, takže mě se to hodně líbilo, tady na patolce byla od první chvíle jak doma a se všema kámoš, žádný prostředí neřeší, žádnou nedůvěru nevykazuje, ale jak říkám, nechodí kolem horký kaše a řekne, co chce a hned. Pokud někoho osolí, důvod pro to má a pro mě jasnej a dobrej důvod, kterej beru a řeším toto ovladatelností, nikoli kecama o vadný povaze, ta se mě osobně líbí.
není to zvíře k dětem a není to zvíře pro konzumního majitele, je to osobnost a potřebuje podle toho zformátovat na ovladatelnost typu myslet si můžeš o řiti co chceš, ale dokud ti nepovolím, do skutků to nedáš.
Já bych jí brala hned, ale mám přepseno na 5 let dopředu, a chci faktiš pracáky s generacema ověřenýma vlohama pro pachovky, aport a kousačky, takže do tohole nejdu, ani do Careviče, to samý a dva samci na jednom dvorku se nepopasujou dobře, a nechci kotciovat, takže smůla na dost dlouho.
Sali BNT
 
Příspěvky: 132
Registrován: ned říj 26, 2008 9:19 am
Bydliště: Svinařov u Kladna

Re: Rhapsody Halit Paša - pravda

Příspěvekod Sali BNT » stř lis 11, 2009 6:59 am

Jana píše:A Rozárko, momentálně nemáš pravdu. Občas sice reaguju podrážděně na to, že mě pse kousne,ale zatím to bylo vždy při hře. A pes si taky musí uvědomit, že do mě ani v zápalu hry kousat nesmí. Při výcviku si dávám pozor, aby se do mě zakousnul. Ale na té výstavě jsem jí jen držela hlavu v dlaních i s pyskama, aby nekousla mě znovu, nebo někoho jiného, protože prostě šla na obranu.
Pak jsem jí vzala do klína, uklidnila a byla v pohodě.


tak o tomhle bychom mohly diskutovat dost dlouho a dost ohnivě, takže nic, nech si svou představu a já si nechám svojí, o který jsem dost přesvědčená, každá si cvičíme po svým.
Sali BNT
 
Příspěvky: 132
Registrován: ned říj 26, 2008 9:19 am
Bydliště: Svinařov u Kladna

Re: Rhapsody Halit Paša - pravda

Příspěvekod Jana » stř lis 11, 2009 9:35 am

Lucie, ty jsi fakt odborník na slovo vzatý. A jak myslíš, že jsem ji asi vystavila v její třídě? Na meloun nebo na mrkev???
Hezky v klidu stála na balonek, který ležel před ní. Byl sice žlutý a pískací, ale miluje ho a ještě ho ani nerozkousala.
Jenže pak o CACIBa, když Marie začala křičet a mávat na Sáru balonkem jako zběsilá, Roza usoudila, že se jde na obrany a chtěla se taky zapojit.
Ano je to o ovladatelnosti. Ale to mladá fena a na dušení má ještě času dost. Takže já ji v tom naopak podporuju. Takže když se s náma rozhodčí rozloučil, podle tebe neúspěch, ale to platí ve stejném případě i na tebe, ale pro mě úspěch, protože se vůbec do toho kruhu o CACIBa dostala.
Takže když se s náma rozhodčí rozloučil, ani se nedivím když začala štěkat, já chci taky balonek, tak jsem jí vzala za hlavu a za pysky a odvedla z kruhu. Tam se pak rozchodila a uklidnila, když jsem jí pochovala na klíně.
Máš s tím nějaký problém? Pro mě super povaha, protože je kořistnická až to není hezký, kouše v klidu na plnu hubu a nic a nikdo ji nezajímá, jen ta kořist. A nic ji taky nerozhodí. Jen je trošku víc vzrušivá a nechce se tak snadno zklidnit.
O tý feně ještě uslyšíš. Neboj a pak můžeš hodnotit, že je to sračka. Jak je podle tebe obvyklé.
Jana
 
Příspěvky: 212
Registrován: pon bře 12, 2007 2:32 am

Re: Rhapsody Halit Paša - pravda

Příspěvekod CMOKY » stř lis 11, 2009 12:51 pm

Jana píše: když Marie začala křičet a mávat na Sáru balonkem jako zběsilá, Roza usoudila, že se jde na obrany a chtěla se taky zapojit.
Pro mě super povaha, protože je kořistnická až to není hezký, kouše v klidu na plnu hubu a nic a nikdo ji nezajímá, jen ta kořist. A nic ji taky nerozhodí. Jen je trošku víc vzrušivá a nechce se tak snadno zklidnit.
O tý feně ještě uslyšíš. Neboj a pak můžeš hodnotit, že je to sračka. Jak je podle tebe obvyklé.


JANO,POVAHU ROZY FAKT NEZNÁM,ALE TAK VŠEOBECNĚ?
Z ČEHO ROZA USOUDILA,ŽE MÁVÁNÍ BALONKEM ZNAMENÁ,ŽE JDE NA OBRANU?TO MI NĚJAK NEJDE DO HLAVY???
A I KDYŽ MĚ SE PSI TROCHU DO LEVA LÍBĚJ,TAK NEZLOB SE,ALE TVRZENÍ,ŽE:kouše v klidu na plnu hubu a nic a nikdo ji nezajímá,.... MI PŘIJDE V NÁVAZNOSTI NA TO,JAK PÍŠEŠ,ŽE TĚ KOUŠE DO STEHNA,ČI RUKOU...TROCHU ŠÍLENÉ,PROTOŽE TAKOVÁ FENA ASI NENÍ V KLIDU,PONĚKUD SI PROTIŘEČÍŠ!
CMOKY
 
Příspěvky: 33
Registrován: ned čer 28, 2009 6:47 pm
Bydliště: PRAHA

Re: Rhapsody Halit Paša - pravda

Příspěvekod Sali BNT » stř lis 11, 2009 5:07 pm

Magdo, nezlob se, ale to, co píšeš, nedává moc smysl....tobě se nikdy pes na kruhovce neotočil do tebe nebo okolí, když se nemohl dostat na objekt, který ho dráždil? já už léta z tohoto důvodu na nic, co připomíná kruhovku, nechodím, abych zbytečně zvířata neroztáčela a mohla s nima pracovat v klidu za plného soustředění...a to, co v poslední době probíhá kolem kruhu dobrmanů, když kolem kruhu jančí majitelka Sáry, je i nad moje chápání...v rychetách jsem kvůli ní musela s baziliškou pryč od kruhu, protože ta jinak klidná, leč přirozeně drajvová malina si to zamířila ven z obojku a rovnou ulovit tu zmítající se kořist...
tyhle zvířata jdou prostě ulovit toho člověka, co je hecuje, a když na něj nedošáhnou, vybijou tu emoci do nejbližšího hromosvodu...je to taky o ovladatelnosti a i o výstavní kázni, kolem pracovních pinčů dělat akční tyjátr by se mělo zakázat, nebo tam přistavit pojízdnou chirurgickou ambulanc. :w
Sali BNT
 
Příspěvky: 132
Registrován: ned říj 26, 2008 9:19 am
Bydliště: Svinařov u Kladna

Re: Rhapsody Halit Paša - pravda

Příspěvekod Jana » stř lis 11, 2009 5:48 pm

Rozárko, líp bych to nenapsala. Ona je totiž Magda velký odborník na dobrmaní povahy a hlavně na jejich výcvik.
Jana
 
Příspěvky: 212
Registrován: pon bře 12, 2007 2:32 am

Re: Rhapsody Halit Paša - pravda

Příspěvekod Lucie » stř lis 11, 2009 6:49 pm

No já tu fenu viděla a zažila na výstavách. Doporučuji ji k Luďce odlifrovat opravdu co nejdříve. Pro její blaho, než jí vymlátíš dobrmana z těla. Mimochodem to štěně - malého pejska napadla úplně bezdůvodně...a vzhledem k tomu, že si zcela otevřeně myslím, že vůbec nevíš, co to je dobrman z hlediska povahy, tak si tu kdákej co chceš. Ale bez mého přičinění. Jdu raději radit na jiná užitečná témata. A doporučuji se vrátit k nadpisu toho tématu. Třeba bys nám mohla říct, pro jsi tu fenu prodala/darovala i s PP? Pohádky o tom, že jsi někomu uvěřila si nech pro koťátka.
http://www.lucieskopalova.com
tvorba www & fotografování
http://www.skolapropsy.com
výcvik psů & handling
http://www.autopujcovna.in
Autopůjčovna Brno
Uživatelský avatar
Lucie
Site Admin
 
Příspěvky: 925
Registrován: sob led 20, 2007 1:36 am
Bydliště: Brno

Re: Rhapsody Halit Paša - pravda

Příspěvekod Tchor » stř lis 11, 2009 7:10 pm

Lucko pokud se nepletu tak papiry jsou nedilnou soucasti psa a v pripade jejich nepredani novemu majiteli porusujes poddminky ch. radu, ale v kazdym pripade novemu majiteli nic nebrani si zazadat o duplikat PP. Takze by to stejne nic neresilo. jedinym resenim by byla sterilizace feny, ale tam jsem zasadne proti zasahum tohoto typu do jeste nedospelych zvirat.
Tchor
 
Příspěvky: 5
Registrován: stř lis 21, 2007 1:18 pm

Re: Rhapsody Halit Paša - pravda

Příspěvekod Jana » stř lis 11, 2009 7:43 pm

Lucie, Láďa má pravdu. Je to na stránkách ČMKU dokonce napsáno červeným písmem.
A co se týká Rozy, tak zase LŽEŠ. Na té výstavě nikoho nenapadla Já jsem jí strhla zpět, protože jsem nekoukala, jaký pes po ní vyjel. Nebo jaký pes se k ni vyřítil. A protože to tak dělám vždycky, neboť cizím psům nevěřím, strhla jsem ji zpátky. Doma je pohromadě se štěňatama a venčí se s ostatníma fenama. A zrovna na toho malýho hnědýho, jak tvrdíš, by vystartovala bezdůvodně.
Ona je hrozně hodná. Viděla jsi jí celkem na 4 výstavách a jsi chytrá jak rádio.
Svoje pohádky si nech pro svůj fanklub, všichni ostatní se ti už smějou.
Jana
 
Příspěvky: 212
Registrován: pon bře 12, 2007 2:32 am

Re: Rhapsody Halit Paša - pravda

Příspěvekod Jana » stř lis 11, 2009 7:44 pm

A vzhledem k tomu, že jsem kdysi uvěřila tobě i Magdě, tak si mysli, že jsem úplně blbá a naivní, když jsem před časem uvěřila i slibům nových majitelů Rhapsody.
Dokud jsi mě nevycvičila o tom, jaký jsou lidi svině a ty jim vévodíš, tak jsem byla naivní a leckdy leccos uvěřila.
Ale neboj, co tě nezabije, to tě posílí, takže si už na tobě podobné dávám velký pozor.
Jana
 
Příspěvky: 212
Registrován: pon bře 12, 2007 2:32 am

Re: Rhapsody Halit Paša - pravda

Příspěvekod Sali BNT » čtv lis 12, 2009 7:10 am

Lucie píše:No já tu fenu viděla a zažila na výstavách. Doporučuji ji k Luďce odlifrovat opravdu co nejdříve. Pro její blaho....

naposled OT, taky si myslím, že pro tu fenu je to nejlepší řešení, potřebuje psovoda, který s tím projevem umí dělat automaticky, bez přemýšlení a správně, a potřebuje prostředí, kde nebude chronicky nasraná, a proto taky každodenní zaměstnání mozku i těla. Mě se to zvíře moc líbí, fakt, ale já s tím po zkušenostech s od chovatele deprivovaným a z rýsovacího prkna poněkud autistickým baziliškem dovedu dělat, neměla bych problém, pokud bych tu čubu nenutila žít to, co jí nesedí.
a toto téma bych raději ukončila, nemá řešení, je to o konfliktu požadavků na život s dobrmanem a o náplni života dobrmana, a to si každý musí sám srovnat v hlavě, co zastává a jak bude žít.
Sali BNT
 
Příspěvky: 132
Registrován: ned říj 26, 2008 9:19 am
Bydliště: Svinařov u Kladna

Re: Rhapsody Halit Paša - pravda

Příspěvekod Lucie » pát lis 13, 2009 1:01 pm

Tchoři, vše jde ošetřit smluvně...navíc Jana mohla nadále zůstat majitem či spolumajitelem feny.

Jano, to jsou jen kecy - sama jsi pomáhala onu fenu uchovňovat (viz.povinná výstava). Kdybys měla nějakou hrdost, tak by ses k tomu postavila úplně jinak. Navíc, pokud se nepletu, současná majitelka Rhapsody má od tebe těch zvířat víc.
http://www.lucieskopalova.com
tvorba www & fotografování
http://www.skolapropsy.com
výcvik psů & handling
http://www.autopujcovna.in
Autopůjčovna Brno
Uživatelský avatar
Lucie
Site Admin
 
Příspěvky: 925
Registrován: sob led 20, 2007 1:36 am
Bydliště: Brno

PředchozíDalší

Zpět na Drbárna aneb na co není téma

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků

cron