Doberman Headbobbing Syndrome

Re: Doberman Headbobbing Syndrome

Příspěvekod Jana » pát úno 12, 2010 9:51 pm

PŘÍSPĚVEK BYL VYMAZÁN. Administrátor
Jana
 
Příspěvky: 212
Registrován: pon bře 12, 2007 2:32 am

Re: Doberman Headbobbing Syndrome

Příspěvekod Sali BNT » sob úno 13, 2010 7:02 am

Lucie píše:Rozárko, jen takové doplnění ohledně té páteře (ale protože jsem totální laik, nevím jestli to k tomu vůbec sedí), ale na Jaggy dělají k té rezonanci i lumbálku a všechna možná krevní vyšetření (taky za ty peníze, aby ne). Možná by bylo fajn, kdyby sem Kleopatra vložila veter. zprávy z kliniky. Myslím, že by to zajímalo více lidí, co takové vyšetření vlastně obnáší.


jo, jestli dělali lumbálku, tak je to jasné, ale pořád to nesedí dohromady, jsou to dvě různé věci, idiopatický tremor jako věc tady zcela nepodstatná, ve srovnání s tím zánětlivým postižením pateře, co ten psík má,
chce to zprávu a laborku, zánětlivá celulisace může být chronická (lymfocyty a plasmocyty) nebo akutní (hnisavá-neutrofily), nebo tam může být akutní vzplanutí chronického zánětu, a aplikace ATB by svědčila pro neutrofilní celulisaci, je dost podstatné, zda tam byl pravý infekt, či autoimunitní zánět.
Prostě je důležité, zda má zviřátko primárně nějaký náhodný zánět v té oblasti a jím vyvolané srůsty obratlů, nebo zda má nějakou kolagenosu-něco jako je Bechtěrevova choroba, a od ní srůsty obratlů, nebo primární deformující spondylosu, výstup pro psíka není už teď moc odlišný, teda ta náhodná změna by byla ještě pořád výhra proti tomu, co dokáže udělat časem Bechtěrev bo DS, ale pro chovatelské výstupy pak to má význam obří.

jo dodnes nevím, co za bizarní neurologické postižení má ta jiná fenečka, co tady její paní právnička tak brečela, to se pak člověk těžko z titulu svých znalostí může vyjádřit k prevenci výskytu podobných nálezů, když nemá data. :roll:
Sali BNT
 
Příspěvky: 132
Registrován: ned říj 26, 2008 9:19 am
Bydliště: Svinařov u Kladna

Re: Doberman Headbobbing Syndrome

Příspěvekod mercedes » čtv led 12, 2012 8:27 pm

Dobrý den můj mladší dobroušek měl takový třes hlavy jako na videích už dvakrát(teda co jsem viděla) a to poprví jsme si všimla předevčírem,kdy ležel na boku a slyšela jsem řetízkáč,tak jsem se na něho otočila a on tařásl na zemi hlavou a po druhé dneska.Ale chtěla jsem se zepta,když mu byli dva a půl měsíce,tak na sebe shodil židli,měl strašnou bouli která mu cestovala od hlavy k čumáku a zpátky asi po dvou měsících se mu ztratila a dneska vyskočil a padl přímo na záda,sedl si strašně ječel,šla jsem k němu a jak seděl mě ještě počůral a asi za hodinu a půl měl ten třes,to seděl u mě,chvíli jsem ho hladila a přešlo to.Může to mít s tím souvislost?A pak mi příde od malička takovej neurotickej,nervózní nebo nevím jak bch to nazvala,třeba například se venku zastavíme a on kňučí a neví co by se sebou udělal,nebo když se chce pomazlit,dá si na mě hlavu a taky neví jak by jí položil,prostě jí převrací a nevydrží na místě.
Samozřejmě že o něho mám strach a nevím co s tím ?
Děkuji za odpověď M.
Uživatelský avatar
mercedes
 
Příspěvky: 69
Registrován: ned čer 27, 2010 5:32 pm

Re: Doberman Headbobbing Syndrome

Příspěvekod Ludek » sob led 14, 2012 4:08 am

Kdo jsou rodiče vašeho pejska Mercedes?
Uživatelský avatar
Ludek
Site Admin
 
Příspěvky: 968
Registrován: stř led 17, 2007 8:41 pm

Re: Doberman Headbobbing Syndrome

Příspěvekod mercedes » sob led 14, 2012 5:08 am

Ludek píše:Kdo jsou rodiče vašeho pejska Mercedes?

Matka je Dangerous Lady a otec Dirk Swanko z Alary Aslar.
Ten třes měl po třetí včera,možná že už víckrát,protože já s ním nejsem 24h.Ale i když je to takove nerváček,tak je to fajn pes,je strašně chytrej a vnímavej.
A zajímalo by mě,kdyby ty třesy měl pořád,tak jestli s ním můžu zacházet jak s normálním dobrmanem nebo se musí nějak šetřit?
Uživatelský avatar
mercedes
 
Příspěvky: 69
Registrován: ned čer 27, 2010 5:32 pm

Re: Doberman Headbobbing Syndrome

Příspěvekod Lucie » čtv led 19, 2012 11:27 pm

Zcela určitě můžete. Pokud se ten třes zase objeví, je důležité psa ihned vyrušit a odpoutat jeho pozornost, nenechávat jej v záchvatu! Dále doporučuji podávat vitamin B - pangamin a to pravidelně a klidně ve vyšších dávkách. Jedná se o dědičnou záležitost, takže bych pejska určitě neuchovňovala.
http://www.lucieskopalova.com
tvorba www & fotografování
http://www.skolapropsy.com
výcvik psů & handling
http://www.autopujcovna.in
Autopůjčovna Brno
Uživatelský avatar
Lucie
Site Admin
 
Příspěvky: 925
Registrován: sob led 20, 2007 1:36 am
Bydliště: Brno

Předchozí

Zpět na Zdraví­ nejen dobrmana

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron