Přivolání

Vše co se týká výcviku psů

Přivolání

Příspěvekod kelpián » sob kvě 08, 2010 7:31 am

Zdravím,

Mám roční kelpii. Je absolutní blázen do hraček všeho druhu. A to je náš kámen úrazu.
Přivolání máme 100% do té doby něž někdo začne něčím házet. Ruší nás to i na cvičáku,pokud se objeví hračka tak můžeme jít rovnou domů, poté je roztěkaný a kouká co kde lítá.
Stopovačku jsem zkoušela, akorát je na nic , protože pozná, že je na vodítku.
Jediné co se mi podařilo je to, že ignoruje pokud někdo hraje fotbal.
Mým snem je ignorování cizích hraček. Jde to nějak???:D
Díky moc Langerová
kelpián
 
Příspěvky: 1
Registrován: sob kvě 08, 2010 6:37 am

Re: Přivolání

Příspěvekod Ludek » sob kvě 08, 2010 7:11 pm

Ano lze. Silou. Sofistikovanou silou. Silou opravdu silnou,dle toho jak silný je vzruch. No a tuto sílu vyvážit odměnou. Hračkou. Musel bych to vidět. Good luck :e
Uživatelský avatar
Ludek
Site Admin
 
Příspěvky: 968
Registrován: stř led 17, 2007 8:41 pm

Re: Přivolání

Příspěvekod Kristýna » ned kvě 09, 2010 5:45 pm

Dobrý den pane Šilhavý, prosím o radu, často venčím mé kamarádce psa madarského ohaře Brita. Je mu rok a začal mi utíkat, protože bydlíme na vesnici, kde chodím venčit do polí, tak jakmile ho odepnu z vodítka okamžitě střelhbitě je během vteřiny z dohledu. Když ho vypustím, tak jakmile vyrazí a vzdálí se tak volám KE MNĚ! Ale nereaguje a vidím ho běžet do neskutečné dálky. Po asi tak půl hodině přiběhne a ode mě je pochválen. Nechci ho trestat za to, že přijde. Ale na druhou stranu mi připadá podivný ho chválit za to, že na přivolání nereaguje hned, ale až za půl hodiny, kdy on sám chce. Prosím Vás, mám se snažit za ním běžet a když ho náhodou dostihnu tak tam ho zmlátit, ale zase bych potřebovala vědět jak. Chytit ho za kůži za krkem, cloumat s ním nebo ho otočit na lopatky a bít ho. Nebo si vzít s sebou tušírku a zbít ho s ní? Nemám žádné zkušenosti s trestáním psů, vždycky stačil zvýšit hlas, ale to na Brita fakt neúčinkuje. Už jsem také uvažovala, že bych u vás koupila elektrický obojek, ale nemám s ním žádné zkušenosti. Budu ráda za každou radu, protože jsem sice zatím v klidu, pes se proběhne, ale pořád je tam velké nebezpečí, že ho nějaký myslivec odbouchne.
Moc Vám děkuji. S pozdravem Kristýna
Kristýna
 
Příspěvky: 4
Registrován: čtv led 15, 2009 3:18 pm

Re: Přivolání

Příspěvekod Ludek » pon kvě 10, 2010 5:55 am

Důkladně pročtěte a prohlédněte toto: http://www.dogschoolk9.com/cz/abeceda_2_08.htm to je o motivaci,bez které se nehnete

A také toto: http://www.dogschoolk9.com/cz/abeceda_3_08.htm a toto je o přivolání

Pokud to nebude fungovat,či to nebudete až tak chápat,zaplaťte si lekci poslušnosti. Snad to nejni tolko.

V žádném případě psa nikdy ničím nebijte!!!!!!!!!!!!!!! EO je rozhodně lepší řešení.
Uživatelský avatar
Ludek
Site Admin
 
Příspěvky: 968
Registrován: stř led 17, 2007 8:41 pm

Re: Přivolání

Příspěvekod mercedes » pát črc 02, 2010 2:06 pm

Takže prohození míčkem mezi nohama je na rychlost?a já si myslela aby správně předsedal :oops: Když cvičím přivolání,tak si totiž předsedá tak na krok přede mě.A když běží moc rychle,tak mě mine,běží až za mě,ale to mám pocit,že se bojí aby to do mě nenapálil.Přivolání nemá stoprocentní,když je něco zajímavějšího,tak neposlechne.Řekla bych,že dříve byl v tomhle lepší.Mám cvičit na stopovačce a vždycky ho k sobě přitáhnout a nebo před ním couvat?couvání jsem zkoušela,ale jak se zastavím tak taky sedne na krok přede mě :roll:
děkuji za odpověď
Uživatelský avatar
mercedes
 
Příspěvky: 69
Registrován: ned čer 27, 2010 5:32 pm

Re: Přivolání

Příspěvekod Ludek » stř črc 07, 2010 6:56 am

Ano,míček je motivačním prvkem mimojiné zrychlující práci psa. Onu přesnost vytvoříte Pozicí "ke mě" na místě s úkroky vzad. No a pak to celé smontujete. Nechcete přijet na trénink? Asi by to chtělo vidět .
http://www.dogschoolk9.com/cz/abeceda_3_08.htm přivolání je tady
Uživatelský avatar
Ludek
Site Admin
 
Příspěvky: 968
Registrován: stř led 17, 2007 8:41 pm

Re: Přivolání

Příspěvekod mercedes » čtv črc 08, 2010 8:33 am

Ludek píše:Ano,míček je motivačním prvkem mimojiné zrychlující práci psa. Onu přesnost vytvoříte Pozicí "ke mě" na místě s úkroky vzad. No a pak to celé smontujete. Nechcete přijet na trénink? Asi by to chtělo vidět .
http://www.dogschoolk9.com/cz/abeceda_3_08.htm přivolání je tady


Což o to já bych ráda přijela,ale patřím mezi ty "obyč.lidi" a nemám auto.Jsem z M.B.,tak nevím jak se tam s ním dostat.To já bych tam i jinak chodila na normální výcvik.Jinak ten email jsem vám psala já,chtěla jsem zhodnoti své fin.možnosti a jestli by to bylo reálný.Protože mi na psu strašně moc záleží.Jak jsem psala v srpnu budu v Praze a to by bylo už nějak reálný se do Dobřejovic dostat.Ale každopádně bych se s Vámi setkat chtěla,protože věřím že těm psům rozumíte a plemeno znáte a ste jidiný kdo mi může s ním nějak pomoct.Já bych se na to mohl vybodnout a nechat to tak jaký to je,ale mám ho na několik let a chci aby byla mezi námi pohoda a abych mu mohla věřit(no i když pes zůstane psem) a on mě.Takže pokud máte nějaký návrh,budu ráda když mi ho napíšete.Zatím děkuji za vaše odpovědi.M
Uživatelský avatar
mercedes
 
Příspěvky: 69
Registrován: ned čer 27, 2010 5:32 pm

Re: Přivolání

Příspěvekod Ludek » čtv črc 08, 2010 10:29 am

No tak se uvidíme až budete v Praze.
Uživatelský avatar
Ludek
Site Admin
 
Příspěvky: 968
Registrován: stř led 17, 2007 8:41 pm

Re: Přivolání

Příspěvekod Pepina » pon čer 04, 2012 7:57 am

Myslím, že téma přivolání je pořád aktuální. Přestože nemáme prvního psa nebo právě proto, jsme zaskočeni tím, že i přivolání může být problém. Je pravdou, že už jsme s naším "Alíkem" udělali pokrok. Můžeme jej pustit a přijde na zavolání. Ne sice ne úplně 100% , ale nebere už roha. Jenže teď jsme v další podstatné fázi, naučit jej odvolání především od psích kamarádů. Je dobré A) nechat jej chvíli si hrát s fenkou, která má dobré odvolání a pak je zavolat společně ( máme zkušenost, že psi se od sebe učí) nebo B) jen trénovat odvolání s tím, že se s kamarádkou domluvíme a ona se jakoby bude procházet ? Co by jste zvolili VY ????? M.
Pepina
 
Příspěvky: 1
Registrován: stř úno 22, 2012 5:51 pm

Re: Přivolání

Příspěvekod Ludek » úte čer 05, 2012 9:24 am

To úplně nejlepší je státi se psu nepostradalným božstvem. Ať už kvůli pamlskům v kapse anebo díky oblíbené hračce,kterou dostane jen za přivolání,respektive jinou vykonanou práci. Toto celé lze podpořit prací na dlouhém vodítku,kde lze úspěšně uplatnit metodu kontrastní. No a zda psa necháte vyběhat anebo ne,je to v odstatě jedno. Pes musí přijít vždy a všude. Doporučuji dva povely. "Pocem" kupříkladu na pouhé přiblížení se do vašeho akčního radiu,kdy psa prostě nějak chytnete a "ke mě" pro otočení se na pětníku i v nejvyšším sprintu od psovoda a co nejrychlejšímu návratu ku psovodovi do pozice předsednutím před něj.
Nezapomeňte psa vždy odměnit. A to i v době,kdy si bdete myslet ,že je vycvičen na věky věkův.
Uživatelský avatar
Ludek
Site Admin
 
Příspěvky: 968
Registrován: stř led 17, 2007 8:41 pm


Zpět na Výcvik psů

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 návštevníků

cron