stopa

Vše co se týká výcviku psů

Re: stopa

Příspěvekod Ludek » úte kvě 18, 2010 8:38 pm

Častý dotaz. I kdyby si zvykla,je snažší odbourat chození za zadkem,jak ji nechat flákat práci. Po měsíci,dvou ji půjde pustit na delší šňůře.Někdy.Jindy zase na dvou. pokaždé jinak. Je potřeba však vždy vzpomenout na to,jak to bylo hrozné. Míním její práci. Raděj se o půl roku déle zabývat vytvořením opravdového základu,jak mít nervózní a nevypočitatelné zvířátko po celý zbytek života.
Uživatelský avatar
Ludek
Site Admin
 
Příspěvky: 968
Registrován: stř led 17, 2007 8:41 pm

Re: stopa

Příspěvekod Len » ned kvě 23, 2010 6:53 pm



takhle???

vysoká mokrá tráva, šla jsem tedy úplně za zadkem, nemám pocit, že by jí to vadilo. Jednou koukla na kameramana (zrovna figurant - není to blbej nápad? ale reakce byla jen že se koukla a hned pokračovala, ne že by ji to vytáčelo). Pak se koukla ještě jednou-------začíná lajdačit!!!!!!!!
Len
 
Příspěvky: 46
Registrován: sob bře 28, 2009 1:53 pm

Re: stopa

Příspěvekod Ludek » pon kvě 24, 2010 6:25 am

Figurant na stopě nevadí.Stopa je stopa. Pokud lajdačí zvyš motivaci. Hladovější pes,chutnější žrádlo. Pozor na přetrénování!!! Každá stopa jiná! A nezapoměň na úplně kratičké. Brzy přijde čas prostřídat dvě vodítka jen s jedním. Pes musí začít samostatně pátrat. Doporučuji se mnou,ať se to nevrátí na tu úroveň se kterous přišlas.Takto vysoká tráva může ukrývat třeba i větší kusy masa v krabičkách ( bo insect),což na nějakém normálním terénu je vidět. Najdi si něco kratšího. Přechod na hlínu,pokud je stopa čerstvá a prokrmená,nebývá až takový průser. Právě začala vzcházet kukurůza.Chodím raděj na to,než učit ve vysoké trávě tunel na agility. Pokud jí to ale ještě nesedne,tak raděj ne e.
K samotnému videu. Nabruš ostnáč! Vyvaž to vyšší motivací.Příliš táhne.Stopovací vodítko má být v mírném tahu,doba prověšených prádelních šňůr je ta tam,ale pes se nesmí vyčerpávat.Na dlouhé stopě padne a nepomůže jí ani chinin.Ostnáčem rozhodně netrhat!!! Není to pro nějaké potrestání. Nabroušené ostny fungují jako brzda. Pes si okamžitě uvědomí,že pokud zatáhne ,bude to bolet,a pokud půjde ok,čeká jej jen odměna. Ta ale musí mít svou vysokou hodnotu.
Pokud to na konci byl předmět se žrádlem,lehce zatlačit na kohoutek a ke krmení fenu nenásilně položit. Reflex - na konci se leží a žere,je nejsnažší cesta k dokonalému označování.ŽÁDNÉ NÁSILÍ!!!
Uživatelský avatar
Ludek
Site Admin
 
Příspěvky: 968
Registrován: stř led 17, 2007 8:41 pm

Re: stopa

Příspěvekod Len » čtv zář 09, 2010 4:24 pm

http://www.youtube.com/watch?v=n1RCTyjPYF4

tak doufám, že mě tentokrát pochválíš.....
jednou jsem nechtěně cukla, když zvedla hlavu, vim, že to je blbě....na můj vkus moc zvedá hlavu, mám víc prokrmovat? (stopa byla 200 kroků, 16 ks kočičí paštiky)
po zalehnutí a odměně se mi zvedá před povelem - jednou jsem ji vrátila do lehu, je to tak dobře?

lom by mohl být lepší, moc jsem ji tam natlačila, moje chyba.

vedla tam cesta skrz stopu, myslim si, že si s tím hezky poradila...
Len
 
Příspěvky: 46
Registrován: sob bře 28, 2009 1:53 pm

Předchozí

Zpět na Výcvik psů

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 návštevníků

cron