agresivita

Vše co se týká výcviku psů

agresivita

Příspěvekod AlliV » stř úno 23, 2011 7:46 pm

Ahoj, Ari je šestiletý bostonský terrier a nemá rád věštší psi než je on sám. Malí psi ho nezajímají (dokonce přednimi i uteče, když na něj zavrčí), se stejně velkými psi si hraje, ale jak potkáme většího psa, tak ho nezajímá nic jinýho než mu jít vyprášit kožich 8) . (Neplatí to, ale u psů s kterými se pravidelně stýkáme. S těmi je kamarád) Nevím proč to dělá, jestli trpí něčím jako "komplexem malého psa", nebo by mě zajímalo, co dělám špatně? Ari je aktivní, inteligentní pes, ale tohle se mi nějak nepodařilo odstranit.
Hezdý den a Dík za odpověď :D
AlliV
 
Příspěvky: 1
Registrován: ned úno 13, 2011 7:15 am

Re: agresivita

Příspěvekod Lucie » stř úno 23, 2011 11:16 pm

Nenapsala jste,co děláte v situaci,kdy chce váš pes,tomu většímu, vyprášit kožich :wink:
http://www.lucieskopalova.com
tvorba www & fotografování
http://www.skolapropsy.com
výcvik psů & handling
http://www.autopujcovna.in
Autopůjčovna Brno
Uživatelský avatar
Lucie
Site Admin
 
Příspěvky: 925
Registrován: sob led 20, 2007 1:36 am
Bydliště: Brno

Re: agresivita

Příspěvekod Majka » čtv úno 24, 2011 7:38 am

AlliV píše:Ahoj, Ari je šestiletý bostonský terrier a nemá rád věštší psi než je on sám. Malí psi ho nezajímají (dokonce přednimi i uteče, když na něj zavrčí), se stejně velkými psi si hraje, ale jak potkáme většího psa, tak ho nezajímá nic jinýho než mu jít vyprášit kožich 8) . (Neplatí to, ale u psů s kterými se pravidelně stýkáme. S těmi je kamarád) Nevím proč to dělá, jestli trpí něčím jako "komplexem malého psa", nebo by mě zajímalo, co dělám špatně? Ari je aktivní, inteligentní pes, ale tohle se mi nějak nepodařilo odstranit.
Hezdý den a Dík za odpověď :D


Podobný problém mám doma taky. Jen s tím rozdílem, že je to u 4,5 letého stafbula, který byl pes, který nic neřešil, se všemi se domluvil ( většina psů mu sama uhla) , pokud uznal, že je pes "silnější", tak uhnul on. Sice jsem řešila , po několika napadení ze strany jiného velkého psa, to, že mi po psech toho plemene začal vyrážet, ale docela rychle se srovnal.
Tehle pes se mi během dvou let změnil díky nemoci v psa, co sice ty, co známe neřeší - míjí je, nehraje si, spíš se vyhne. Ale jakmile k nám letí cizí pes, tak ho musím povelem zklidnit, protože jinak by vyletěl ( řev, zuby.. nekousne) . Ztrácí sebevědomí, jistotu. Nestojí ani o mazlení s lidmi, chce mít jen svůj klid a hraje si akorát s vybranými fenami ( samo že s tou "svou" - tu miluje) a to ještě ne vždy. Nebývá mu moc dobře , takže ho většinou zajímá jen se projít, vyvenčit se, počmuchat si a pak domů do pelíšku.Někdy má super dny a to se přetahujeme o peška, snaží se na poli ulovit myšičky, našlapu mu stopu... v ty dny je pak i mnohem jistější a psy v podstatě neřeší.
Vyřešila jsem to, že prostě nesmí vyjet . Musí sedět nebo ležet a JÁ psa buď zaženu, nebo musím udržet od mého psa - púokud je cizí pes agresivní. Anebo pokud se jen míjíme, tak musí jít u nohy a já ho motivuji na sebe - koko, hračku.
Zvláštní je, že pokud pes jde s námi, tak si ho sice hlídá po očku, ale jinak ho cizí pes nezajímá.
Zajímalo by mě, jestli jde vůbec pes, co nemá rád velké naučit aby si s nimi třeba v budoucnu hrál. tolerovat a nevyjíždět to naučit jde, ale zbytek?
Majka
 
Příspěvky: 8
Registrován: stř úno 23, 2011 11:49 am

Re: agresivita

Příspěvekod Oooak » pát úno 25, 2011 8:01 am

No hlavně ho nenech lovit na poli myši,když s ním stopuješ :t
Oooak
 
Příspěvky: 5
Registrován: pon led 03, 2011 11:54 am

Re: agresivita

Příspěvekod Majka » pát úno 25, 2011 1:46 pm

Oooak píše:No hlavně ho nenech lovit na poli myši,když s ním stopuješ :t


Pokud to bylo na mne, pak pes mi "stopuje" i přes myší nory :-) Navíc to dělám aby si unavil hlavu. S ním už nikdy nikam nepůjdu - ani na závody ani na zkoušky. Jsem totál začátečník, co se stop týče, takže mu našlapu stopu, on ji vyčmuchá a jdeme domů. žádné zalehávání, přesné vypracování nebo tak. Prostě jen pro únavu hlavinky.
Majka
 
Příspěvky: 8
Registrován: stř úno 23, 2011 11:49 am

Re: agresivita

Příspěvekod Oooak » pát úno 25, 2011 5:10 pm

Tak to už rozumím všemu co sem píšeš.
Oooak
 
Příspěvky: 5
Registrován: pon led 03, 2011 11:54 am

Re: agresivita

Příspěvekod Anetqua » sob úno 26, 2011 4:18 pm

Smazáno,neb příspěvek má vlastní fórum. moderátor
Uživatelský avatar
Anetqua
 
Příspěvky: 18
Registrován: pon bře 08, 2010 10:04 am

Re: agresivita

Příspěvekod stafbul » pon bře 07, 2011 7:01 pm

chtěla bych se poptat na chování svého stafbula, tak to zkusím hodit sem, jestli to nevadí.
Mám ročního stafbulího kluka. Venčíme často s kamarádkou a jejima fenama. Mladej jednu její holku zbožňuje. neustále jí ale ze hry kouše do krku. Např. když vedle sebe běžej. Jenže holka si s nim nijak zvlášt hrát nechce a občas ho „okřikne“. V pořádku neřešila sem a mladýho přivolávala. Jenže ona už je z něj natolik zpruzelá že po mladym párkrát vystartovala. žádný boj na život a na smrt ale velmi rázné upozornění ať odprejskne. Mladej ležel na zádech pod fenou a cvakal zubama. V tomhle případě mi to přijde vyloženě strachový. Stafbuláři mi radili zakazovat „kousací hry“ a tak to tak dělam. Povětšinou to funguje ale někdy moc ne. Mladej naštěstí moc dobře reaguje na zvýšení hlasu a v 90% ho od psa odvolam. Pro tyhle případy tahá za sebou vodítko. Poslední dobou mi ale začal dělat to že „útočí“ na psy i feny. Většinou to bývá ke konci procházky (přijde mi že se nudí). Běhá se psama po louce, něco si čuchá a najednou vyběhne za psem, začne na něj krčit čumák ohrnovat pysky a jde do něj. Ze začátku to dělal jen u psů „u který si to může dovolit“. Když jsme venčili vyloženě s nějakým agresorem tak si ho za celou procházku nevšiml. Teď mi šel takhle ale i do kníračky, která je dosti dominantní a přirozeně autoritativní vůči ostatním psům. Připadá mi že si chce hrát a dává to najevo takhle debilně, kdy druhej pes ho sejme a on ze strachu začne cvakat zubama a opětovat útok. Aspoň tak to navenek vypadá. To samý dělá na agresivní parsonku která se prostě se psy nesnese a každej se od ní klidí. On si jí 20x nevšimne ale jednou kolem sebe projdou a on kolem ní běhá do kruhu cvaká zubama a vrčí. Když ho čapnu, vynadam mu nebo zkrátka zvýšim hlas tak se jde následně „pomstít“. To samý se mi stalo jednou kdy přiběhl JRT a mladej mu sebral balonek. Balonek sem mu vzala a vrátila paničce. Mladej se pak šel zakousnout do psa. Já mu prostě vůbec nerozumim. Nepřijde mi že by byl agresivní, cíleně si podle mě ale honí triko a zvyšuje sebevědmí na slabších. Oproti tomu ale přehnaně sebevědomej mi nepřipadá. Když na něj nastoupí velkej pes je spíš ve strachu. Když potkáme na procházce psa, čuchne si a jde pryč, dělá to vyloženě u psů který s náma venčej, který zná. Nikdy ho pes nepokousal, mam ho od štěněte. Od mala se vídá se psy (druhýho mam doma). Nespí v posteli, nesmí na sedačku, jí až po nás. Já nevim. Nevim jak se chovat. Mam mu zvyšovat sebevědomí (např. obranou) aby byl „vyrovnanější“. Nebo naopak sebevědomí srazit aby si připadal jako to největší h*vno na dně smečky? Mam ho za „útok“ trestat a jak? Jak mám postupovat?
stafbul
 
Příspěvky: 2
Registrován: pon bře 07, 2011 5:02 pm

Re: agresivita

Příspěvekod Lucie » úte bře 08, 2011 12:12 am

Zdá se mi, že celý váš přístup ke psu je poněkud špatný. Začnu od konce a myslím, že Luděk to tu už několikrát psal. O těch nesmyslech typu, chodím první do dveří a pes až po mně, nesmí na sedačku, do postele, nebo nedej bože, když dostane krvavé maso (berte tuto poslední pozn. s patřičnou nadsázkou). To nemá s "agresivitou" moc společného a nemá to vliv na chování, které popisujete. Srážet sebevědomí? A jak byste to chtěla udělat? Vždyť neustálým okřikováním, ho pes má sražené dosti, i proto se mstí na těch, které zná, u kterých mu to projde a kteří jsou zrovna na blízku. Je to pro něj jednoduché. Zde platí jedno velmi dobré pravidlo - jedna dobře mířená rána (rukou, či nohou) ve správný čas a na správné místo (samozřejmě tak, abyste psu neublížila), která důrazně zamezí nežádoucímu chování, vždy pomůže a vyřeší tyto problémy. Ano, ostatní přihlížející vás v oné chvíli mohou i ukamenovat, ale psu musí být ukázáno, že toto se nedělá. Trest musí být opravdu důrazný, rychlý, nečekaný a vždy od vás (zapomeňte, že byste psa mlátila třeba vodítkem....ještě byste ho více zastresovala).

To samý se mi stalo jednou kdy přiběhl JRT a mladej mu sebral balonek. Balonek sem mu vzala a vrátila paničce. Mladej se pak šel zakousnout do psa. Já mu prostě vůbec nerozumim.

A proč se toto asi stalo? Myslím, že to není těžké na pochopení. Pes jednoduše žárlil - byl mu sebrán balónek, dán někomu jinému, tak si šel vybít zlost právě na něj...i za toto, ale musíte psa potrestat, i když je lepší, takovým to situacím raději předcházet.

Obrana by jistě vašemu psu seběvedomí zvedla, ale já spíše doporučuji nejdříve začít u nějaké běžné poslušnosti s dobrým trenérem, abyste vy našla cestu k vašemu psu a aby on pochopil, co od něj vlastně chcete. A najít si nějaký sport, kde může pes vybít svou energii. Stafbulíci jsou vhodní téměř na všechno. A na rady stafbulářů moc nehleďte. Znám pejsky této rasy, co dosahovali dosti slušných výsledků právě v "kousacích hrách", protože je to děsně bavilo (a to buď obrana, nebo přetahování, resp.všechny pittbulí sporty), byli vyrovnaní a zcela jistě ne agresivní.
http://www.lucieskopalova.com
tvorba www & fotografování
http://www.skolapropsy.com
výcvik psů & handling
http://www.autopujcovna.in
Autopůjčovna Brno
Uživatelský avatar
Lucie
Site Admin
 
Příspěvky: 925
Registrován: sob led 20, 2007 1:36 am
Bydliště: Brno

Re: agresivita

Příspěvekod Majka » úte bře 08, 2011 9:32 am

Lucie píše:Zdá se mi, že celý váš přístup ke psu je poněkud špatný. Začnu od konce a myslím, že Luděk to tu už několikrát psal. O těch nesmyslech typu, chodím první do dveří a pes až po mně, nesmí na sedačku, do postele, nebo nedej bože, když dostane krvavé maso (berte tuto poslední pozn. s patřičnou nadsázkou). To nemá s "agresivitou" moc společného a nemá to vliv na chování, které popisujete. Srážet sebevědomí? A jak byste to chtěla udělat? Vždyť neustálým okřikováním, ho pes má sražené dosti, i proto se mstí na těch, které zná, u kterých mu to projde a kteří jsou zrovna na blízku. Je to pro něj jednoduché. Zde platí jedno velmi dobré pravidlo - jedna dobře mířená rána (rukou, či nohou) ve správný čas a na správné místo (samozřejmě tak, abyste psu neublížila), která důrazně zamezí nežádoucímu chování, vždy pomůže a vyřeší tyto problémy. Ano, ostatní přihlížející vás v oné chvíli mohou i ukamenovat, ale psu musí být ukázáno, že toto se nedělá. Trest musí být opravdu důrazný, rychlý, nečekaný a vždy od vás (zapomeňte, že byste psa mlátila třeba vodítkem....ještě byste ho více zastresovala).

To samý se mi stalo jednou kdy přiběhl JRT a mladej mu sebral balonek. Balonek sem mu vzala a vrátila paničce. Mladej se pak šel zakousnout do psa. Já mu prostě vůbec nerozumim.

A proč se toto asi stalo? Myslím, že to není těžké na pochopení. Pes jednoduše žárlil - byl mu sebrán balónek, dán někomu jinému, tak si šel vybít zlost právě na něj...i za toto, ale musíte psa potrestat, i když je lepší, takovým to situacím raději předcházet.

Obrana by jistě vašemu psu seběvedomí zvedla, ale já spíše doporučuji nejdříve začít u nějaké běžné poslušnosti s dobrým trenérem, abyste vy našla cestu k vašemu psu a aby on pochopil, co od něj vlastně chcete. A najít si nějaký sport, kde může pes vybít svou energii. Stafbulíci jsou vhodní téměř na všechno. A na rady stafbulářů moc nehleďte. Znám pejsky této rasy, co dosahovali dosti slušných výsledků právě v "kousacích hrách", protože je to děsně bavilo (a to buď obrana, nebo přetahování, resp.všechny pittbulí sporty), byli vyrovnaní a zcela jistě ne agresivní.


Luci, jen uvedu na pravou míru ony rady od stafbulářů. Oni radili zakázat kousání do jiných psů. Ne kousací hry jako takové. Vždyt přetahování atd je nejmilejší zábava stafbulů :-)) a v podstatě radili to samé, co Vy zde.
Majka
 
Příspěvky: 8
Registrován: stř úno 23, 2011 11:49 am

Re: agresivita

Příspěvekod stafbul » úte bře 08, 2011 2:12 pm

moc díky za rady. co se týká lezení na sedačku, postele atp. jsem uvedla jen z úplnosti. chci tím říct že to není opatření pro řešení našeho probému jen zkrátka nevím co je pro co nejpřesnější radu potřeba tak jsem uvedla vše co mě napadlo. jinak ano myslím si že má nízké sebevědomí a také tak z toho vycházím, snažím se být pro psa čitelná a jasně rozlišovat hranice mezi tím co ano a co ne. co se týká sebrání balonku tak ano tam plně se žárlivostí souhlasím také to byl první a poslední případ a snažím se předcházet těmto situacím. ostatně jako všemu. spíš mi uplně není jasné jeho chování vůči ostatním psům. pokud by měl natolik sražené sebevědomí tak proč si "vyskakuje" na dominantní feny. to že si honí triko na mladejch puboších co sou ustrašený celkem chápu (i když neuznávam) u dominantních jedinců mi to ale jasný neni. hlavně dnes jsem si ověřila že to je zkrátka z nudy. jakmile se při procházce zastavíme na místě, nebo se chvíli nic neděje tak vymejšlí kraviny. co se týká toho výcviku atp. cvičíme, sporty děláme a znovu jsem u toho. pokud je zaměstnaný je vše v pořádku. také tady neřeším to že by startoval po každém psu a za jakýchkoliv okolností ale párkrát už jeho hra přerostla jisté meze tak bych chtěla znát váš názor ať nedělam něco blbě. a přesně jak píše majka, stafbuláři zakazovali kousací hry do psů, právě ve spojitosti s jednou konkrétní fenou kterou mladej miluje. to jsem asi dostatečně neuvedla. každopádně všem moc díky pokusím se podle toho nějak zařídit.
stafbul
 
Příspěvky: 2
Registrován: pon bře 07, 2011 5:02 pm


Zpět na Výcvik psů

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků

cron