Hezdý den a Dík za odpověď

AlliV píše:Ahoj, Ari je šestiletý bostonský terrier a nemá rád věštší psi než je on sám. Malí psi ho nezajímají (dokonce přednimi i uteče, když na něj zavrčí), se stejně velkými psi si hraje, ale jak potkáme většího psa, tak ho nezajímá nic jinýho než mu jít vyprášit kožich. (Neplatí to, ale u psů s kterými se pravidelně stýkáme. S těmi je kamarád) Nevím proč to dělá, jestli trpí něčím jako "komplexem malého psa", nebo by mě zajímalo, co dělám špatně? Ari je aktivní, inteligentní pes, ale tohle se mi nějak nepodařilo odstranit.
Hezdý den a Dík za odpověď
Oooak píše:No hlavně ho nenech lovit na poli myši,když s ním stopuješ
Lucie píše:Zdá se mi, že celý váš přístup ke psu je poněkud špatný. Začnu od konce a myslím, že Luděk to tu už několikrát psal. O těch nesmyslech typu, chodím první do dveří a pes až po mně, nesmí na sedačku, do postele, nebo nedej bože, když dostane krvavé maso (berte tuto poslední pozn. s patřičnou nadsázkou). To nemá s "agresivitou" moc společného a nemá to vliv na chování, které popisujete. Srážet sebevědomí? A jak byste to chtěla udělat? Vždyť neustálým okřikováním, ho pes má sražené dosti, i proto se mstí na těch, které zná, u kterých mu to projde a kteří jsou zrovna na blízku. Je to pro něj jednoduché. Zde platí jedno velmi dobré pravidlo - jedna dobře mířená rána (rukou, či nohou) ve správný čas a na správné místo (samozřejmě tak, abyste psu neublížila), která důrazně zamezí nežádoucímu chování, vždy pomůže a vyřeší tyto problémy. Ano, ostatní přihlížející vás v oné chvíli mohou i ukamenovat, ale psu musí být ukázáno, že toto se nedělá. Trest musí být opravdu důrazný, rychlý, nečekaný a vždy od vás (zapomeňte, že byste psa mlátila třeba vodítkem....ještě byste ho více zastresovala).
To samý se mi stalo jednou kdy přiběhl JRT a mladej mu sebral balonek. Balonek sem mu vzala a vrátila paničce. Mladej se pak šel zakousnout do psa. Já mu prostě vůbec nerozumim.
A proč se toto asi stalo? Myslím, že to není těžké na pochopení. Pes jednoduše žárlil - byl mu sebrán balónek, dán někomu jinému, tak si šel vybít zlost právě na něj...i za toto, ale musíte psa potrestat, i když je lepší, takovým to situacím raději předcházet.
Obrana by jistě vašemu psu seběvedomí zvedla, ale já spíše doporučuji nejdříve začít u nějaké běžné poslušnosti s dobrým trenérem, abyste vy našla cestu k vašemu psu a aby on pochopil, co od něj vlastně chcete. A najít si nějaký sport, kde může pes vybít svou energii. Stafbulíci jsou vhodní téměř na všechno. A na rady stafbulářů moc nehleďte. Znám pejsky této rasy, co dosahovali dosti slušných výsledků právě v "kousacích hrách", protože je to děsně bavilo (a to buď obrana, nebo přetahování, resp.všechny pittbulí sporty), byli vyrovnaní a zcela jistě ne agresivní.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků