Proud do dobrmana??

Inzerce, rady, oznámení

Proud do dobrmana??

Příspěvekod Bluemale » stř lis 14, 2007 6:24 pm

Ahoj, zarazilo mě, že podporujete elektronické obojky na psy a elektrické zdi. Opravdu si myslíte, že si to ti psi zaslouží?
Bluemale
 
Příspěvky: 9
Registrován: ned říj 14, 2007 9:01 pm

Příspěvekod Ludek » stř lis 14, 2007 7:03 pm

Ano :wink:
Uživatelský avatar
Ludek
Site Admin
 
Příspěvky: 968
Registrován: stř led 17, 2007 8:41 pm

Příspěvekod Bluemale » stř lis 14, 2007 10:08 pm

To musíte být asi velký tvrďák
Bluemale
 
Příspěvky: 9
Registrován: ned říj 14, 2007 9:01 pm

Příspěvekod Ludek » stř lis 14, 2007 11:30 pm

Prave ze tvrdak v tomto nejsem ani trochu.Myslite si,ze chirurg je tvrdak,pouzivali skalpel?
Uživatelský avatar
Ludek
Site Admin
 
Příspěvky: 968
Registrován: stř led 17, 2007 8:41 pm

Příspěvekod Veroniikam » čtv lis 15, 2007 7:11 am

Luděk píše:Prave ze tvrdak v tomto nejsem ani trochu.Myslite si,ze chirurg je tvrdak,pouzivali skalpel?



Myslet znamená hovno vědět... a to je taky ten důvod, proč se Bluemale rozhodla sdělit světu své pocity a názory na el. obojek.
Veroniikam
 
Příspěvky: 14
Registrován: pát kvě 25, 2007 8:52 am

Příspěvekod Jitka Šestáková » čtv lis 15, 2007 9:13 am

Když jsem měla malé dobrmanní štěnátko a byla jsem neznalá,tak jsem měla stejné pocity na elektric.obojek jako Bluemale. Dnes jsem svůj názor přehodnotila a beru to jako pomůcku k ochraně svého psa. Když mi uteče do lesa za zvěří, poleje mě strach, jak když vám vběhně dítě do vozovky.Dítěti dáte na prdel,aby si to příště pamatovalo a jak potrestáte dobrmana?
Uživatelský avatar
Jitka Šestáková
 
Příspěvky: 82
Registrován: pát srp 24, 2007 1:20 pm
Bydliště: České Budějovice

Příspěvekod Renata » ned lis 25, 2007 2:25 pm

Jitka Šestáková píše:Když jsem měla malé dobrmanní štěnátko a byla jsem neznalá,tak jsem měla stejné pocity na elektric.obojek jako Bluemale. Dnes jsem svůj názor přehodnotila a beru to jako pomůcku k ochraně svého psa. Když mi uteče do lesa za zvěří, poleje mě strach, jak když vám vběhně dítě do vozovky.Dítěti dáte na prdel,aby si to příště pamatovalo a jak potrestáte dobrmana?


Pak je ještě možnost psa nepouštět z vodítka. Tak nevím, co je pro dobrmana horší???
Renata
 
Příspěvky: 5
Registrován: úte říj 16, 2007 5:29 pm
Bydliště: Praha

Příspěvekod Bluemale » ned lis 25, 2007 6:59 pm

Ale vůbec, možností je dost, ale lidi jsou na to příliš pohodlní. Proč psovi věnovat víc času, když se to dá vyřešit elektrickým obojkem, který je na trhu mimochodem už několik let, ale vzhledem k tomu, že ho prodáváte sami, tak je jistě "Žhavá novinka" lákavým sloganem pro případné zájemce. Pochybuji však, že si je Luděk sám vyrábí, takže samozřejmě provize za každý prodaný kus. Ale zpět k věci. Mám sice štěně, kterému jsou 3,5 měsíců, ale přestože bydlíme v Praze, přestože chodíme na procházky po chodníku, přestože se mnou pes přechází silnici a přes spoustu dalších věcí chodí na volno, a to hlavně proto, že když vidím, že na konci choníků nečeká a chystá se vběhnout do silnice, nenervuju se, nestresuju se, že mi tam vběhne, že ho něco přejede, ale v klidu si ji zavolám nebo vydám jiný povel. A co na to pes? Rozhodně nečeká na ránu proudem, aby mě uposlechl. Ale celé tyto stránky se věnují dost divným věcem. Prodeji dospělých psů, prodávání el.obojků, el.ohradníků. To už je o přístupu (k penězům spíš než ke psům). A proboha, přirovnávat to ke skalpelu... Skalpel se dá srovnat opět jen se skalpelem, fakt mi nevadí, že to používá veterinář nebo chirurg. S tím, že je Luděk drsňák, jsem přestřelila, protože jen slaboch si usnadňuje cestu tímhle způsobem. Klidně můžete můj příspěvek smazat, jestli někoho uráží, na toto fórum jsem narazila kdysi náhodou a nemám důvod se sem ještě někdy vracet. Nepřeju ani hodně štěstí, ani úspěch, ani ozáření, protože nic nepomůže.

Na závěr ilustrativní obrázek
Obrázek
Bluemale
 
Příspěvky: 9
Registrován: ned říj 14, 2007 9:01 pm

Příspěvekod Ludek » ned lis 25, 2007 9:08 pm

Ano profituji z prodeje el.obojku.Neni toto treba ten nejzavaznejsi problem?
Pochopitelne je naprosty nesmysl,nasadit el.obojek,coby represi steneti(zde by stalo za to napsat,ze nejlepsi by bylo,aby se pes s elektrikou na krku uz narodil,protoze velmi lehke impulsy, vedene jako upozorneni a ne jako korekce, pomohou bezbolestne dostat psa na absolutni vrchol, bez jakehokoli poskozeni jeho vztahu s psovodem,ci nejakeho nervovani.Tomuto vsak v teto zemi rozumi asi 4 - 6 lidi,takze zustanme u laickeho,ci poloprofesionalniho pouziti),nebo se pokouset pomoci el.obojku cokoli ucit.El.obojek slouzi - a to i v rukach laika - v pripade,kdy u uz odrostleho psa jsou vycerpany veskere moznosti majitele,zastavit nezadouci cinnost.Ve vycviku pak - doporucuji jen v rukou odbornika - ku korekci nekazne,ci pro provedeni cviku ktery vsak pes jiz umi.
Prave prirovnanim ku skalpelu v rukou chirurga,mel jsem na mysli,ze el.obojek patri do rukou tomu,kdo jej umi uzivat.Zkuste si skalpelem ostrouhat mrkev,pokud jste napr kadernik,anebo postovni urednik.Pote budete muset vyhledat chirurga,stejne tak jako majitel neodborne pouziteho el.obojku, trenera psu.
Nikdy jsem el.obojek nepouzil u sveho psa - myslim tim meho osobniho psa,ktereho jsem mel od stenete.Bylo to proto,ze se psy (i kdyz s mym tvrzenim treba souhlasit nebudete) umim pracovat.Mel jsem drive psy a ne fenu a nikdy jsem nemel problem s agresivitou,stvanim zvere,utikanim za cimkoli atd.Co ale ti ostatni,kteri to uz udelali spatne a jedina cesta je drzet psa, uvazaneho imrvere na oprati?
Pochopitelne nevidim jediny duvod vymazat vase tvrzeni.Mary byl vymazan,protoze byl drsne vulgarni a ne pro odlisny nazor.Konecne sem nekdo pise neco vice nez te,te,te ne,ne,ne(t+n jsou mekka,omlouvam se Ivanko :D ) a budu rad ,kdyz v teto diskusi setrvame,nejste preci zadny slaboch.
Muzete mi prosim odpovedet(poradit) se dvema konkretnimi pripady?

1,pes stve zver.Je uz dospely a zpocatku kdyz byl stene,vencila ho tchyne majitele a on se naucil stvat,coz je jeho nejvetsi hobby.Jak jej to mohu odnaucit?

2,pes je dominantni,absolutni blazen do figuranta.Byl s nim spravne proveden kompletni nacvik reviru.Nyni - a byly vypotrebovany vsechny zname zpusoby nacviku - vzdy utece, ze ctvrte makety rovnou do seste.


Muzete mi prosim poradit nejaky zaruceny zpusob jak z toho ven? :wink:
Naposledy upravil Ludek dne pon lis 26, 2007 7:05 am, celkově upraveno 1
Uživatelský avatar
Ludek
Site Admin
 
Příspěvky: 968
Registrován: stř led 17, 2007 8:41 pm

Příspěvekod Lucie » ned lis 25, 2007 9:45 pm

Dopravní nehoda, kterou způsobil pes, honící srnu...

Obrázek
ilustrační foto
Uživatelský avatar
Lucie
Site Admin
 
Příspěvky: 925
Registrován: sob led 20, 2007 1:36 am
Bydliště: Brno

Příspěvekod Renata » pon lis 26, 2007 1:52 pm

Lucie píše:Dopravní nehoda, kterou způsobil pes, honící srnu...



Tak to je síla. No a ještě k těm elektrickým obojkům. Myslím si, že pořídit si takový obojek za účelem týrání psa, je docela nákladná záležitost. Týrat psa můžu i zadarmo, tak proč kupovat za několik tisíc obojek. Samozřejmě, že se i tací najdou. Ale tomu nikdo nezabrání. Pokud pomocí el. obojku můžu naučit svého psa ukončit nežádoucí činnost na větší vzdálennost, tak to jedině vítám. Takový ty rady, že pokud vás pes neposlechne na první zavolání, nechávejte mu šňůru připnutou k obojku, kterou můžet kdykoli přišlápnout a psa přitáhnout. Ale zkuste to, když dobrman vystartuje a začne sprintovat za něčím, co se rozhodl ulovit. Motorka, cyklista, zvěř nebo jiný pes. Kdo na to zná lepší fígl, ráda se přiučím. Podle mého názoru je pro dobrmana lepší nějaká ta rána a možnost volného bohybu, než doživotní venčení na vodítku. Ale, prosím, je to můj názor. A taky elektriku můj pes nemá. I když jsem už zažila situace, kdy by se to hodilo.
Renata
 
Příspěvky: 5
Registrován: úte říj 16, 2007 5:29 pm
Bydliště: Praha

Příspěvekod hes_pl » pon lis 26, 2007 5:02 pm

Lucie aaaaa jezisi kriste :shock:


ja s e.o taky pracuji pokud musim
Uživatelský avatar
hes_pl
 
Příspěvky: 89
Registrován: stř bře 07, 2007 10:36 am
Bydliště: Polsko

Příspěvekod Paws » pon led 21, 2008 8:37 pm

Lucie...fuj, ta nehoda je otřesná
:(
No a k těm obojkům, taky ho občas nasadim, bohužel. Protože nemám psychickou ani fyzickou sílu, mého dobrmana honit 3 hodiny v lese, abych ho mohla chytit při činu.... . I když musim říci, že Ralfik ignoruje i ten obojek :roll:
Paws
Paws
 
Příspěvky: 28
Registrován: ned kvě 20, 2007 5:12 pm
Bydliště: Litoměřice

Příspěvekod Lucie » pon led 21, 2008 10:04 pm

Ahojka,
už jsem o tobě dlouho neslyšela...Asi nemáš ten správný obojek:wink: , nebo jej neumíš jen používat, ráda ti pomohu, když budeš chtít, telefon na mne máš a ráda taky uvidím Ralfíka.
Uživatelský avatar
Lucie
Site Admin
 
Příspěvky: 925
Registrován: sob led 20, 2007 1:36 am
Bydliště: Brno


Zpět na Vše o dobrmanech

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 návštevníků

cron